Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
2°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Obvestilo občanom o gradnji vrtca

Občinski svet Občine Oplotnica je na svoji seji dne 29. 9. 2016 obravnaval in potrdil dokument identifikacije investicijskega projekta Vrtec Oplotnica – 2. faza z ureditvijo prostorov za knjižnico. O  predlaganem gradivu se je na seji razvila živahna razprava, in ker se o izvedbi investicije polemizira v širši javnosti, želim dodatno pojasniti določene nejasnosti, ki se pojavljajo med občani.

 

V dokumentu je  predlagano, da se obstoječe neuporabljeno podstrešje novo zgrajenega vrtca na naslovu Pohorskega bataljona 23 a preuredi v potrebne prostore za vrtec in knjižnico. Investicija se bo izvajala v dveh fazah: 1. faza, ki zajema ureditev dveh oddelkov vrtca za drugo starostno obdobje, se bo izvedla v letu 2016 ter 2. faza, ki zajema ureditev krajevne knjižnice in se bo izvedla šele v letu 2018. Zato v letošnjem letu na podlagi sprejetega rebalansa pričenjamo z ureditvijo dveh oddelkov vrtca, ki bosta souporabljala prostore in površine obstoječega štiri oddelčnega vrtca, in bo ob upoštevanju vseh površin vrtca v objektu normativ za šest oddelčni vrtec celo presežen. 

 

Montažni, dvooddelčni (»stari«) vrtec nudi možnost vpisa otrok drugega starostnega obdobja. Ima veliko igrišče z igralno hišico in igrali, ki nudijo otrokom neštete možnosti domišljijske igre in športnih aktivnosti. Z nekaterimi vzdrževalnimi deli in energetsko sanacijo objekta bo le-ta še naprej uspešno služil svojemu namenu, predšolski vzgoji. 

 

Oddelek za najstarejše predšolske otroke, ki je začasno urejen v športni dvorani, bo po dokončanju investicije opuščen, saj bodo pridobljeni dodatni potrebni prostori v novo zgrajenem nizko energetskem objektu, s čimer ne bo le zmanjšanja negativnih vplivov na okolje, ampak bo dolgoročno prispevek k zmanjšanju obratovalnih stroškov obeh javnih zavodov. Za potrebe predšolske vzgoje bo zagotovljenih 8 oddelkov in s tem bo  zadoščeno  potrebam vpisa v tem šolskem letu, ostalo bo še nekaj prostih mest, predvsem v enoti Prihova. 

 

Župan Občine Oplotnica

Matjaž ORTER

Oglejte si tudi