Logo MojaObčina.si

Oplotnica

DANES
30°C
16°C
JUTRI
33°C
17°C
2529

Tudi na krajevnih uradih UE Slovenska Bistrica je moč pridobiti spletno kvalificirano digitalno potrdilo

Upravna enota Slovenska Bistrica je zaradi izjemnega interesa občanov za pridobitev spletnega kvalificiranega digitalnega potrdila, omogočila oddajo vlog za pridobitev spletnega kvalificiranega digitalnega potrdila za fizične osebe ali smsPASS, tudi na obeh krajevnih uradih, v Poljčanah in Oplotnici.


Zahtevek za pridobitev spletnega kvalificiranega digitalnega potrdila za fizične osebe podate osebno na prijavni službi (krajevni urad ali sedež upravne enote) ustno ali z natisnjenim zahtevkom. Eden izmed pogojev za izdajo certifikata je veljavni osebni dokument in svoj elektronski naslov. Bodoči imetnik smsPASS pa mora pred obiskom prijavne službe oddati zahtevek za pridobitev smsPASS preko uporabniških strani SI-PASS. Za dokončanje aktivacije smsPASS mora prijavna služba izvesti identifikacijo bodočega imetnika. Bodoči imetnik s predložitvijo veljavnega osebnega dokumenta na prijavni službi ustno poda zahtevek za pridobitev smsPASS.


Podrobnejše informacije o samem certifikatu si lahko stranke pridobijo na spletni strani izdajatelja certifikata to je Državni center za storitve zaupanja SI-TRUST, SIGEN-CA.


Ker še vedno prejemamo precej vprašanj oseb, ki so prebolele ali bile cepljene proti covid-19, kako pridobiti ustrezno potrdilo o tem, občane ponovno obveščamo, da upravna enota ne izdaja potrdil o prebolelosti ali cepljenju proti COVID-19, pač pa je v naši pristojnosti le sprejem vloge za pridobitev spletnega kvalificiranega digitalnega potrdila za fizične osebe ali smsPASS, s katerim lahko nato občani preko portala zVem (e-Zdravje) pridobijo potrdilo o cepljenju ali prebolevnosti ( v kolikor se niso dogovorili za fizično pridobitev potrdila v zdravstvenem domu).


Upravna enota Slovenska Bistrica

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi