Logo MojaObčina.si

Oplotnica

JUTRI
32°C
14°C
NED.
32°C
15°C
1517

OBVESTILO O PROSTORIH DMCO

Datum: 15. 3. 2019

 

OBVESTILO O PROSTORIH DMCO

V zadnjem času na družbenih omrežjih opažamo kar precej razprav glede prostora, ki ga je uporabljalo Društvo mladinski center Oplotnice – DMCO, zato podajamo naslednjo obrazložitev:

Dne 24. 9. 2018 je bila podpisana pogodba o uporabi poslovnega prostora v pritličju večnamenske Športne dvorane Milenij med Občino Oplotnica in Društvo mladinski center Oplotnice, katero je podpisal za DMCO predsednik. V pogodbi, natančneje v 2. členu je navedeno-citiram: Uporabnik je podal vlogo za pridobitev statusa društva, ki deluje v javnem interesu pri Ministerstvu za izobraževanje, znanost in šport. Zaradi zagotovitev prostorskih pogojev občina odda v začasno uporabo po urah, uporabnik pa s tem pridobi pravico uporabe poslovnega prostora v velikosti 50 m2, ki se nahaja v pritličju zgradbe večnamenske dvorane Milenij, levo od glavnega vhoda (prej prostori vrtca), skupaj s souporabo sanitarij in skupnega prostora, po vnaprej dogovorjenem urniku, za čas do izdaje odločbe o statusu društva, ki deluje v javnem interesu oziroma najdlje do 30. november 2018. Konec citata.

Po preteku pogodbe, natančneje 3. 12. 2018 smo jih s strani Občine Oplotnica z dopisom pozvali, da nam predložijo odločbo o statusu društva, da deluje v javnem interesu, katero bi bili morali posredovati do 30. 11. 2018. Omenjenega nam niso posredovali, niti niso predlagali kakršnokoli podaljšanje pogodbe.

Dne 23. 1. 2019 smo pozvali Društvo mladinski center Oplotnica, da bomo dne 30. 1. 2019 ob 16.00 uri uredili primopredaja poslovnega prostora, a tudi tokrat se omenjenega ni nobeden udeležil, niti niso sporočili, da ta termin ni mogoč, ali predlagali kakršnikoli drugi termin.

Iz vsega tega omenjenega lahko razberemo, da ni nikakor Občina Oplotnica tista, ki je društvu DMCO Oplotnica odvzela prostore, kot lahko beremo po raznih družbenih omrežjih, želimo si le več sodelovanja in odzivnosti.

 

Občinska uprava
Občine Oplotnica

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi