Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

NAVODILO  O POGOJIH ZA PRIDOBITEV PRAVICE DO UPORABE PLAKATNIH MEST MED VOLILNO KAMPANJO ZA LOKALNE VOLITVE 2022

Številka: 041-2/2022-23

Datu: 24.8.2022

 

Na podlagi 8. člena Zakon o volilni in referendumski kampanji (Uradni list RS, št. 41/07, 103/07 - ZPolS-D, 11/11, 28/11 - odl. US in 98/13), Odloka o plakatiranju na območju občine Slovenska Bistrica (Uradni list RS, št. 41/97, 72/99)  Občina Oplotnica objavlja

 

 

NAVODILO

 O POGOJIH ZA PRIDOBITEV PRAVICE DO UPORABE PLAKATNIH MEST MED VOLILNO KAMPANJO ZA LOKALNE VOLITVE 2022

 

Občina Oplotnica omogoča organizatorjem volilne kampanje postavljanje panojev in nameščanje plakatov z volilnimi sporočili pod naslednjimi pogoji:

 

1.    Oglasni panoji velikosti 800 x 1100 na lokacijah kraja Oplotnica v lasti Občine Oplotnica (7 kom):

-          Park Oplotnica 4 kom:

-          avtobusna postaja 1 kom ;

-          Ulica Pohorskega bataljona 13, 1 kom;

-          VŠD Milenij 1 kom.

Posamezen organizator volilne kampanje lahko namesti samo en plakat maksimalne velikosti 700 x 1000 mm na en oglasni pano, v kolikor je ta še prost.

 

2.    Veliki panoji maksimalne velikosti od 3 m2 do 12 m2:

OPLOTNICA – k.o. Oplotnica

- zeleni pas med R cesto in stanovanjsko ulico, zemljišča parc. št. 3129, 3131, 3132, 3133, 27/4, 26/2, 26/1 vse k.o. Oplotnica

V kolikor se panoji postavljajo na zemljišča v zasebni lasti, si morajo organizatorji volilne kampanje pridobiti soglasje lastnika zemljišča.

 

3.    Manjši panoji maksimalne velikosti od 1 m2 do 3 m2:

Manjši, prenosni panoji se lahko postavljajo na javne površine (pločniki, zelenice,..) povsod tam, kjer je širina javne površine vsaj 4 m. Panoji morajo biti postavljeni tako, da ne zmanjšajo prometne varnosti, ne ovirajo peščev in kolesarjev ter ne povzročajo nevarnosti.

V kolikor se panoji postavljajo na zemljišča v zasebni lasti, si morajo organizatorji volilne kampanje pridobiti soglasje lastnika zemljišča.

 

4.    Manjši panoji maksimalne velikosti do 1 m2:

Manjši, prenosni panoji se lahko postavljajo na javne površine (pločniki, zelenice, ob stebrih javne razsvetljave,…) tako, da ostane prostega prehoda za pešce vsaj 1m, če je javna površina namenjena pešcem. Panoji morajo biti postavljeni tako, da ne zmanjšajo prometne varnosti, ne ovirajo pešcev in kolesarjev ter ne povzročajo nevarnosti. V kolikor se panoji postavljajo na zemljišča v zasebni lasti, si morajo organizatorji volilne kampanje pridobiti soglasje lastnika zemljišča.

 

Organizatorji volilne kampanje morajo za pridobitev pravice do postavitve panojev poslati pisno vlogo z navedbo želenega števila panojev. Vloga se dostavi na naslov OBČINA OPLOTNICA, Občinska uprava, Goriška cesta 4, 2317 Oplotnica, z oznako »postavitev panojev za čas volitev«. Pred postavitvijo panojev si mora organizator volilne kampanje pridobiti soglasje lastnika zemljišča.

 

Za morebitno povzročeno škodo povzročeno tretji osebi odgovarja organizator volilne kampanje.

 

Organizatorji volilne kampanje so dolžni v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji najkasneje v 15 dneh po dnevu glasovanja na lastne stroške odstraniti vse svoje začasno postavljene panoje, plakate in druga volilna sporočila.

 

Po poteku tega roka lahko Medobčinska inšpekcija in redarstvo odredi odstranitev plakatov na stroške organizatorja volilne kampanje in izreče globo v skladu z določili ZVRK. Pritožba zoper odločbo o odstranitvi plakatov ne zadrži njene izvršitve.

 

 

ŽUPAN OBČINE OPLOTNICA

                                                                                                                    Matjaž Orter

Oglejte si tudi