Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

PRI TEHNIKI MERNIK

PO DVEH LETIH PONOVNO  OBUDILI SPOMIN NA TEHNIKO Mernik

 V soboto, 28. maja, je  bilo vreme kot zakleto. Lilo je in pihalo in tako je odpihnilo spominsko-rekreacijski pohod k tehniki. A organizatorji smo se odločili, da prireditev kljub neprijetnemu vremenu izpeljemo. In nam je uspelo!

Pohodniki so se del poti peljali , drugi del pa pešačili. Učenci in spremljevalki ter nekateri posamezniki smo se peljali s kombijem. Kulturno prireditev in druženje smo opravili na domačiji Bobik, kjer nam je prijazen gospodar Jože odstopil del gospodarskega poslopja, v katerega smo zlahka razporedili mize in klopi. Nastopajoči so tako izvedli pripravljen program. Prisluhnili smo učencem OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica, Ljudskim pevcem iz Koritnega , za slavnostne besede je poskrbela mag. zgodovine , Anja Regoršek, ki je med drugim poudarila, da moramo mlade seznaniti z našo zgodovino. Začutiti morajo pozitivni odnos do davne in manj davne preteklosti, je še dodala. Seveda pri obujanju spominov na NOB ne gre brez harmonike. Tokrat nam je zaigral Darijan Koprivnik. Druženje, ki je sledilo, je bilo po dveh letih premora prijetno.

Tako smo se člani OO borcev za vrednote NOB Oplotnica vključili v praznovanje občinskega praznika, hkrati pa se spomnili na avgust 1944, ko je tu gori, v neposredni bližini »odprte knjige,« spominskega obeležja, delovala nadvse pomembna partizanska tiskarna Tehnika Mernik, za katero so skrbeli domačini iz Božjega in Koritnega.

Oglejte si tudi