Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Dogodki v Društvu kmečkih žena Oplotnica

Pozdravljeni Oplotničani! Čeprav nekaj časa nismo bile prisotne, še ne pomeni, da nismo bile tudi ta čas pridne in ustvarjalne. Po uspešni Krompirijadi v Italiji, smo  izvedle že 3. tradicionalno MiNIKROMPIRIJADO v občini Oplotnica. Z nami so bile ekipe TD Trta Oplotnica, ekipa Zlogona Vas, ekipa TD Oplotnica, naše kmečke žene in naš podmladek. Hvala vsem sodelujočim, ker ste se nam pridružili s svojimi izvirnimi recepti praženega krompirja, nad katerim so bili ta dan zelo navdušeni tudi turisti, ki so obiskali Oplotnico.
V septembru, oktobru in novembru, kot vsak mesec letos, smo izvedle mesečno kulinarčno delavnico za člane in članice društva.
Posebej pester je bil za nas mesec oktober. Ob Svetovnem dnevu kmetic, kot vsako leto, smo tudi letos priredile svečano proslavo. Program, ki smo ga predstavili letos, je bil res nekaj posebnega. Sodelovali so naši Ljudski pevci in Štirje revni, ekipa za skeče DKŽ, podmladek društva z Jano Gliha Hohler, ter Blažka Skarlovnik, učenka Glasbene šole Slovenska Bistrica, program pa je odlično povezovala Bernarda Kuk - Tič. Posebni gosti večera so letos bili pevci Tinjskega Okteta. Njihovi žametni glasovi so napolnili dvorano najprej z venčkom pesmi Avsenika in Slaka, za konec pa so nas njihove pesmi ponesele v Dalmacijo. Ta dan so nas obiskale tudi članice Društve kmečkih žena iz Svete Trojice. V sodelovanju z TD Oplotnica, so si ogledale Oplotniški vintgar, perišče v parku in črno kuhinjo na Sveti Barbari. Posebej hvala gospe Mariji Perklič za vodenje. Istega dne je naša ročnodelska sekcija Šmarnice, v prostorih graščine odprla vrata svoje sedaj tudi že tradicionalne razstave ročnih del. Občudovanja vredna razstava in hvala ekipi Šmarnic z vodjo Marijo Polenek, da imajo tako zlate roke, ponosni smo, da so del našega društva.

Vabimo vas, da se nam pridružite v mesecu decembru ob naši hiški, pa potem na Sladki delavnici.
Še posebej vabljeni na ogled razstave ročnih del članic našega društva v sodelovanju z vrtcem Oplotnica.

Oglejte si tudi