Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

Dogajanje čez poletje v DKŽ Oplotnica

Poletje je za nami, zakorakali smo v jesen. Za nami pa je tudi kar nekaj dogodkov in precej dela. Skozi poletje smo bili vsi skupaj zelo aktivni. Začeli smo s sedaj že tradicionalno žetvijo na domačiji Stanke in Marjana Črneca v Markečici. Veliko se nas je zbralo, ki smo zavihali rokave in skupaj poželi nekaj kopic žita. Ker smo pridno delali, smo se lahko po končanem delu tudi pošteno najedli, pa tudi dobre kapljice ni manjkalo. Gospodarica Stanka, naša kraljica žetve, pa nam je na mizo postavila še zvrhane sklede kislega mleka, tako da so bili naši trebuhi zares polni. Teden dni kasneje smo se zbrali na Sveti Barbari, kjer smo imeli predavanje o zdravilnih zeliščih, poučna in zanimiva tema, kako iz narave pridobiti zdravila prosti vsakodnemvnim tegobam.
Naši pridni otroci, naš podmladek, so na njivi, ki jim jo je odstopila gospa Rak Veronika spomladi posadili svoj prvi krompir, ki so ga sedaj tudi skopali. Sami lepi in debeli krompirji. Tukaj ima posebno zahvalo gospa Jožica Bučar, ki je velikokrat pogledala na otroško njivo. S tem krompirjem so naši otroci skupaj s starejšim delom društva sodelovali na Svetovnem festivalu praženega krompirja, na Krompirijadi, ki se je letos odvijala v Radečah. Spražili smo vsak svojo veliko ponev restanca, otroci pa so imeli letos svojo specialiteto - grenadirmarš in so bili med prvimi, ki so imeli prazno ponev. Ker za vse sodelujoče veljajo ista pravila o količini krompirja, ki ga je treba spražiti, se kvaliteta meri po tem, čigava ponev je prva prazna. In naša je bila kar kmalu, najprej pa ponev naših otrok.

Vsekakor ne smemo pozabiti povedati, da smo si pred vsem tem delom privoščile tudi dopust na morju.
Sedaj nas čakajo jesenska opravila. Ne pozabite se nam pridružiti na našem že tradicionalnem kožuhanju, pa na proslavi ob dnevu kmetic, ki bo letos 15. oktobra, pa na delavnicah tudi.
Veselimo se srečanja z vami.

Povezave

www.facebook

Oglejte si tudi