Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za nedelja, 18.11.2018

oblačno
Danes bo v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem na Kočevskem bo občasno naletaval sneg. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja, ki bo čez dan nekoliko oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Goriškem in ob morju do 10 °C.
1°C | 4°C
ponedeljek, 19.11.2018
2°C | 3°C
torek, 20.11.2018
2°C | 3°C
sreda, 21.11.2018
2°C | 5°C
četrtek, 22.11.2018
4°C | 7°C
Opozorila
Nedelja, 18.11.2018 ob 8h
V nedeljo dopoldne bodo najmočnejši sunki burje predvsem v Vipavski dolini še presegali hitrost 100 km/h.
1°C
4°C
oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

DAN MEDU V KULINARIKI – FESTIVAL MEDU


DRUŠTVA

| |
16.10.2018      7:25
A A

DAN MEDU V KULINARIKI – FESTIVAL MEDU



ČEBELARSKA ZVEZA SLOVENIJE
ČEBELARSKA ZVEZA SLOVENIJE
Deli:

ČEBELARSKA ZVEZA SLOVENIJE, Brdo pri Lukovici 8, 1225 Lukovica

Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu pripravlja v sodelovanju z LUR – Čebelarsko razvojno izobraževalnim centrom Gorenjske, Čebelarsko zvezo Gorenjske in ČD Radovljica

DAN MEDU V KULINARIKI – FESTIVAL MEDU

v soboto, 22. september 2018 v Čebelarskem centru Gorenjske v Lescah, od 10.00 ure dalje.

 

PROGRAM

10.00: »Od zunaj z medom, od znotraj s kurjekom! Med v kulinariki in gastronomiji« – prof. dr. Janez Bogataj, etnolog;

11.30: Predstavitev bogatega medenega menija z medom ter degustacija – Marija Arh Ivanšek;

15.00: Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj ocenjevanja medu;

16.00: Predstavitev medenega menija z zmagovalno jedjo »VOU« – slastna govedina z vlivanci treh okusov in zelenjavo in degustacija – Marija Arh Ivanšek in Sandi Marolt;

17.00: Od čebel do celičnega zdravja – Marija Merljak, svetovalka za zdravo prehrano

 

In še vrsta spremljevalnih aktivnosti. Podrobnosti programa najdete na www.czs.si.

 

  • TRŽNICA Z BOGATO PONUDBO ČEBELJIH PRIDELKOV IN IZDELKOV IN DOBROTAMI Z LOKALNIH KMETIJ
  • USTVARJALNE DELAVNICE IN DRUŽABNE IGRE ZA OTROKE IN ODRASLE: IZDELAVA ČEBELIC IZ GLINE, IZDELAVA DRAŽGOŠKIH KRUHKOV, ISKANJE ČEBELJEGA ZAKLADA
  • MEDENE PIJAČE
  • DEGUSTACIJA RAZLIČNIH VRST MEDU
  • ORGANIZIRANI OGLEDI ČEBELNJAKA IN ČEBELARSKEGA CENTRA S PREDSTAVITVIJO ČEBELARSTVA

 

Ste že pokusili tradicionalne jedi pripravljene na sodoben način z različnimi vrstami medu?

BAKALCO, ŽLIKROFE, PEHTRANOVE ŠTRUKLJE S HRUŠKAMI KUHANIMI V RDEČEM VINU, PAJTIČKE, ŽELŠEVKO …

Obiščite nas na Dnevu medu v kulinariki in vse to in še več, boste lahko pokusili brezplačno!

 

Vljudno vabljeni!




Priloge:
MS Office Word 2003
Dan medu v kulinariki
122644_2018-9sporocilo-danmeduvkulinariki.doc (100 KB)

Prenesi vse
0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
ŽELIŠ BITI TUDI V BODOČE NA TEKOČEM S TEM, KAR OBJAVI Občina Oplotnica? x
Naroči se na e-obveščanje in ostani v stiku z nami in ne zamudi več nobene pomembne novice ali dogodka!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!