Logo MojaObčina.si

Oplotnica

DANES
4°C
1°C
JUTRI
1°C
-4°C
Deli
2548

DAN MEDU V KULINARIKI – FESTIVAL MEDU

ČEBELARSKA ZVEZA SLOVENIJE, Brdo pri Lukovici 8, 1225 Lukovica

Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu pripravlja v sodelovanju z LUR – Čebelarsko razvojno izobraževalnim centrom Gorenjske, Čebelarsko zvezo Gorenjske in ČD Radovljica

DAN MEDU V KULINARIKI – FESTIVAL MEDU

v soboto, 22. september 2018 v Čebelarskem centru Gorenjske v Lescah, od 10.00 ure dalje.

 

PROGRAM

10.00: »Od zunaj z medom, od znotraj s kurjekom! Med v kulinariki in gastronomiji« – prof. dr. Janez Bogataj, etnolog;

11.30: Predstavitev bogatega medenega menija z medom ter degustacija – Marija Arh Ivanšek;

15.00: Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj ocenjevanja medu;

16.00: Predstavitev medenega menija z zmagovalno jedjo »VOU« – slastna govedina z vlivanci treh okusov in zelenjavo in degustacija – Marija Arh Ivanšek in Sandi Marolt;

17.00: Od čebel do celičnega zdravja – Marija Merljak, svetovalka za zdravo prehrano

 

In še vrsta spremljevalnih aktivnosti. Podrobnosti programa najdete na www.czs.si.

 

  • TRŽNICA Z BOGATO PONUDBO ČEBELJIH PRIDELKOV IN IZDELKOV IN DOBROTAMI Z LOKALNIH KMETIJ
  • USTVARJALNE DELAVNICE IN DRUŽABNE IGRE ZA OTROKE IN ODRASLE: IZDELAVA ČEBELIC IZ GLINE, IZDELAVA DRAŽGOŠKIH KRUHKOV, ISKANJE ČEBELJEGA ZAKLADA
  • MEDENE PIJAČE
  • DEGUSTACIJA RAZLIČNIH VRST MEDU
  • ORGANIZIRANI OGLEDI ČEBELNJAKA IN ČEBELARSKEGA CENTRA S PREDSTAVITVIJO ČEBELARSTVA

 

Ste že pokusili tradicionalne jedi pripravljene na sodoben način z različnimi vrstami medu?

BAKALCO, ŽLIKROFE, PEHTRANOVE ŠTRUKLJE S HRUŠKAMI KUHANIMI V RDEČEM VINU, PAJTIČKE, ŽELŠEVKO …

Obiščite nas na Dnevu medu v kulinariki in vse to in še več, boste lahko pokusili brezplačno!

 

Vljudno vabljeni!

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij