Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Seja Občinskega sveta Občine Oplotnica – v skladu z Odlokom Vlade Republike Slovenije

Številka: 023-1/2020-35

Datum: 30. 3. 2020

            

 

Seja Občinskega sveta Občine Oplotnica – v skladu z Odlokom Vlade Republike Slovenije

                                                            

Skladno z veljavnim odlokom vlade Republike Slovenije o splošni začasni prepovedi gibanja in zbiranja na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji, ki ga je objavila vlada Republike Slovenije in je začel veljati, 20. 3. 2020, ki v 2. členu pravi, da »ta odlok se ne uporablja za dejavnosti s katerimi se zagotavlja delovanje organov države, lokalnih skupnostih in javnih opravil, ki jih izvajajo pristojne službe« je župan Občine Oplotnica, Matjaž Orter, sklical 7. redno sejo na podlagi statuta in poslovnika o delovanju občinskega sveta. 

Sejo je zaradi varnosti udeležencev sklical v dvorani kulturnega doma ter prav tako vsem udeležencem zagotovil zaščitna sredstva. Na seji so bili prisotni svetnice in svetniki:

Ida Gosnik, Stanislav Mlakar, Slavko Pitrof, Miroslav Vodovnik iz Županove lista za razvoj Oplotnice, Marija Lešnik iz Desusa, Jožef Kolar in mag. Damjan Kvas iz SD, Tadej Obrovnik in Marjan Dečar iz SLS.

Sprejet je bil Proračun Občine Oplotnica za leto 2020 ter sklep o delovanju občinskega sveta v izrednih razmerah, na podlagi katerega bo do preklica nevarnosti okužbe s koranavirosom občinski svet deloval in sprejemal odločitve na dopisnih sejah z večino opredeljenih glasov.

 

Župan je svetnike seznanil z delovanjem in ukrepi Civilne zaščite Občine Oplotnica v času epidemije – koronavirusa.  Navzoče je seznanil, da imamo za potrebe delovanja zdravstva in trgovin, ki v tem času poslujejo zagotovljenih dovolj zaščitnih sredstev za njihovo nemoteno delovanje. 

 

Občinska uprava Občine Oplotnica

Oglejte si tudi