Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Žalna svečanost pred spomenikom v Oplotnici

V petek, 28. 10. 2016, ob 10.30, smo organizatorji tradicionalne spominske prireditve, s pomočjo nastopajočih in ob lepi udeležbi občanov, počastili spomin na 60 padlih partizanov in ostalih žrtev 2. svetovne vojne z območja nekdanje krajevne skupnosti Oplotnica.
Ob priložnosti smo se spomnili še številnih žrtev našega naroda, ki jih je zahtevalo  težko zgodovinsko obdobje 1941-1945, hkrati pa smo razmišljali tudi o smrti kot zaključku vsakega življenja. Poudarek je bil tudi tokrat na poudarjanju vrednot, ki so vodile padle in umrle v boj za svobodo in lepše življenje. Za te ideale so žrtvovali življenja. Njihova imena so vklesana na spomenik v parku, ki nas spominja in opominja na strahote, ki jih prinese vsaka vojna.
K sodelovanju pri komemoraciji so se prijazno odzvali: OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica, Pevci DKŽ Oplotnica, skupina Zimzeleni, deklamatorka Bernarda Tič, klarinetistka Petra Brglez. Govor je v imenu OO borcev za vrednote NOB Oplotnica prebrala Maja Valenčak, 90-letni partizan, Stanko Smogavc, je počastil pokojne znance, soborce in prijatelje s praporom.
Med prisotnimi so bili sorodniki žrtev, sosedje, znanci. S prisotnostjo nas je počastil tudi g. župan in vsi tisti, ki spoštujejo boj  za svobodo in lepši, pravičnejši svet .
Člani OO borcev za vrednote NOB Oplotnica smo tega dne položili cvetje na grobove in spominska obeležja v naši občini. V Cezlaku in v Kotu pa so spomenika obiskali tudi učenci OŠ Kebelj.

Oglejte si tudi