Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
4°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

RAZSTAVA LIKOVNIH IN UMETNIŠKIH DEL V GRAŠČINI OPLOTNICA

Maksim Gorki je nekoč zapisal: »Smisel življenja vidim v ustvarjanju in v ustvarjanju je brezmejno zadoščenje!« Ta rek velja za vse razstavljavce , ki so del razstave v Graščini Oplotnica.

V Graščini Oplotnica bo do konca meseca avgusta potekala razstava naslednjih sodelujočih:

Slikarska razstava KUD Niansa z naslovom »Pestrost Barv«

Predsednik KUD Niansa Slovenska Bistrica je gospod Daniel Gajšt. Društvo šteje 12 ljubiteljskih slikarjev, realistov samoukov. Za dva bi celo lahko rekli da so jima vzor renesančni slikarji to sta Daniel Gajšt in Jože Šetar. Društvo je organiziralo in izpeljalo 10 poletnih slikarskih šol Rudolfa Španzla. Konec leta pripravljajo slikarsko šolo za osnovnošolske otroke. Dela razstavljajo po širši okolici Slovenske Bistrice. Slikarske tehnike pretežno olje na platno, bekaj je tudi akrila na platno. Slikarka Cvetka Pestiček slika tudi v kombinaciji olje, mizarsko lepilo in kremenčev pesek na platno. Ga Justina Strašek pa se je preizkusila tudi v grafiki.

Razstava dekoracije Ivanke Vodovnik

Rojena 1.5. 1948,  članica društva kmečkih žena iz Oplotnice, se z rokodelstvom ukvarja že dobrih 20 let. Ustvarja ročno obdelane slike iz različnih materialov, polstene lutke iz nepredene voljne, izdeluje vse sorte ročno izdelanega cvetja iz krepapirja, venčke za bogokot, ter namizne aranžmaje iz naravnih materialov. Je tudi slikarka – olje na platnu. Čas oblikovanja enega izdelka je dolgoročen proces, zanj porabi včasih tudi mesec dni. Ivanka je samouk. Slikarjem društva Niansa se je v razstavi pridružila s svojimi ročno izdelanimi umetninami, ki jih boste lahko videli razporejene v prostorih Graščine.

Razstava iz kamna, umetnika in rokodelca Marjana Crniča

Izdelovanje uporabnih izdelkov iz pohorskega kamna je za Marjana iz Oplotnice terapija, tako pravi sam. Njegove ročno obdelane izdelke skrbno ter z dušo obdela. Iz kamna pa pod njegovimi rokami nastane prava umetnina. Poudarek daje pohorskim kamninam, pohorski marmor in pohorski škrilj. Izpod Marjanovih rok nastajajo pladnji in krožniki s certifikatom vrhunske kakovosti Rokodelstvo Art&Craft Slovenija in certifikatom KBZ Naše najboljše. Na njih svoje kulinarične presežke strežejo tudi v restavracijah, nagrajenih z Michelinovimi zvezdicami. Nekaj njegovih umetnin, pa boste lahko videli tudi pri nas.

Na ogled sta prav tako že obstoječi manjši razstavi in sicer:

-        FJ Produkt: Pod tem imenom razstavljata oče in sin svoje unikatne izdelke iz lesa.

-        Razstava o življenju Tineta Lesjaka.

 

Vljudno vabljeni na ogled!

Ogled je možen v delovnem času TIC Oplotnica. 

Za skupine pa je možen ogled tudi po predhodni najavi.

Oglejte si tudi