Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-1°C
SOB.
13°C
4°C
Oceni objavo

Osnovno vodilo OO borcev za vrednote NOB Oplotnica- ohranjanje spomina

OO borcev za vrednote NOB Oplotnica po tradiciji sklicuje svoj članski zbor v nedeljo, v mesecu marcu.
Tudi tokrat smo se držali tradicije. Opravili smo ga 3. marca 2019. Ker je prejšnjemu vodstvu potekel mandat, smo opravili volitve. Razrešili smo prejšnje vodstvo in izvolilil novega, ki bo vodilo organizacijo naslednja  4 leta. 
 Poleg volitev smo analizirali delo preteklega mandata. NO je pregledal poročilo blagajničarke. Med poročili je bilo navedeno, da so nekatera spominska obeležja na našem teritoriju potrebna obnove.  Prav tako je bilo kritično ocenjeno sodelovnje občanov pri spominsko -rekreacijskem pohodu k Tehniki Mernik. Sprejet je bil program dela, ki se bistveno ne razlikuje od prejšnjega.
Za spodbuden začetek zbora so poskrbele učenke OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica. Maša, Tina, Zoja in Alja so s skrbno predstavljenim kulturnim programom potrdile dobro sodelovanje s šolo. S pesmijo iz svoje zbirke nas je počastila tudi članica Marica Krajnc. Za presenečenje ob zaključku pa je poskrbela Štefka Žnidarič, ki je prav članom borcev za vrednote NOB Oplotnica namenila svoj 1. javni nastop. Na  citre nam  je zaigrala 3 pesmi. 

A bolj kot formalnosti, ki jih organizacija mora opraviti, so pomembna srečanja in druženja. Predvsem za ljudi, ki so še žive priče dogodkov iz časov med 2. svetovno vojno. Še jih je nekaj med nami in v nedeljo so obujali spomine in se veselili srečanja.

Oglejte si tudi