Logo MojaObčina.si

Oplotnica

DANES
24°C
12°C
JUTRI
24°C
11°C
Deli
2446

OB PRAZNIKU ŽENSK ŠTRAJK

Tudi   ob letošnjem mednarodnem dnevu žensk smo se članice Kluba ženskega foruma v Oplotnici potrudile in izpeljale tradicionalno prireditev. Seveda smo pri organzaciji potrebovale finančno in tehnično pomoč. Vsem, ki ste pomagali, da smo na dostojen način obeležili praznik, iskrena hvala. 
Večer v Dvorani Rudija Žnidariča je bil prepleten z različnimi vsebinami. Prav gotovo moram pohvaliti osnovnošolski odlični umetnici: flavtistko Mašo Jerot in nadebudno pevko Žano Višnar. Mladi dami sta s sodobnim pristopom prispevali k " staremu", a pomembnemu prazniku. Zakaj je pomemben, nam je znova povedala zgodovinarka in voditeljica Anja Regoršek, ki jo štejemo  v železen repertuar naših osmomarčevskih obeležitev. 
Dr. Milan Brglez, poslanec SD v DZ Slovenije, je bil osrednji govorec večera. Strinjal se je s trditvami, da pri nas enakopravnost med spoloma še vedno ni taka, kakršne si želimo in je po zakonu tudi pričakovana. A vseeno, je poudaril, so bile mnoge pravice pred časom  že pridobljene in je naša naloga le-te oobdržati in nadgraditi. Zaželel nam je vse dobro in se po prireditvi tudi zadržal v preddverju  dvorane in poklepetal s prisotnimi. 
Drugi del prireditve je bil namenjen sprostitvi - ob smehu.Dramska skupina  KUD Ivana Lončariča iz Trnič nas je spet nasmejala s prikazom tridejanke ČE ŽENSKE ŠTRAJKAJO. Smeh ni greh ali smeh je pol zdravja, je naše vodilo pri sestavljanju vsebine  večera.
Tretji del prireditve je bilo sproščeno pomenkovanje. Škoda, da ni  bila prireditev bolje obiskana. Namenjena je bila  ženskam in moškim, ki se zavedajo, da  družbo sestavljamo oboji. In le usklajeno delovanje ter medosebno spoštovanje je uspeh za kvaltetno življenje. Mar ne ?

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi