Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
17°C
7°C

GLEDALIŠKA PREDSTAVA: Medtem ko skoraj rečem še ali prilika o vladarju in modrosti

Februar je mesec kulture! Zato smo se v KUD Oplotnica odločili, odpovedano predstavo zaradi bolezni v Decembru, prestaviti v mesec kulture!

Vabljeni in vabljene na predstavo "Med tem ko skoraj rečem še ali prilika o vladarju in modrosti" v izvedbi Kripl teatra KD Svoboda osvobaja Slovenske Konjice v petek, 24.2.2023 ob 18. uri v dvorani Rudija Žnidariča Oplotnica. 


Predstava je primerna za osebe starosti 16+.


Zgodba:
Pred davnimi, davnimi časi, daleč, daleč stran, v kraljevskem mestu vlada Vladimir, mogočen vladar.  S svojima dvema ministroma, Bogomirjem in Branimirjem, modruje o načinih ohranjanja svojega položaja.  Kraljestvo tareta lakota in revščina, ljudstvo je nezadovoljno.  Sovražne sile trkajo na vrata zunaj in znotraj kraljestva. Razmere se zaostrujejo, sklepa se zavezništvo s Severom do točke, ko izbruhne vojna in se zgodi spopad z notranjim sovražnikom. Pravljica se, kot vse pravljice, konča srečno. A za koga? 


O predstavi:
Predstava avtorice Simone Semenič, v režiji Luke Marcena je abstraktno-realistično-idilično-okrutno-minimalističen igrani gledališki izdelek sekcije Kripl teater KD Svobode osvobaja. Predstava vzbuja nenavaden občutek sprehajanja med pravljico in (aktualno) družbeno realnostjo, kar omogoča izbiro načina dojemanja in sprejemanja tako komičnih kot eksplicitnih, tragičnih prizorov. Tema iger oblasti, populizma in zlorabe položaja je klasika. Žal. A zato še toliko bolj pomembna za stalno obravnavo.


Igrajo:
Franjo Funkelj
Karmen Kukovič
Klara Pavlič
Špela Pučnik
Taja Rihtaršič
Mitja Slatinšek


Vabljeni!
Všečkaj objavo

Oglejte si tudi