Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
7°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Zgodila se je 5. Mestna modna revija v Novem mestu

V četrtek, 23. septembra 2021, zvečer je moda zopet preplavila Novo mesto. Zaradi znanih okoliščin je modna revija v letu 2020 odpadla in na veselje modnih navdušencev in organizatorjev so letos modno revijo le izpeljali v živo. Modna revija, ki je bila letos situaciji primerno omejena s številom povabljencev, se je že drugo leto zapored odvijala v garaži Knjižnice Mirana Jarca. Ne samo garaža in čudovit Park Rastoče knjige ob knjižnici, ponovno je po vsem mestnem jedru zavel modni piš, ki so ga napolnili modno urejeni obiskovalci te modne revije. Idejni vodja projekta in soorganizatorka, Ana Jelinič in soorganizatorka in producentka Maja Judež iz Youma Events agencije sta poskrbeli, da je modni dogodek dosegel pričakovanja obiskovalcev in da so ob koncu od številnih prejemali čestitke, za čudovit modni dogodek in večer.

Vrata v unikaten, poseben in za tak dogodek nekoliko neobičajen prostor so se za kar 150 obiskovalcev odprla nekoliko po šesti uri. Vsi, ki so želeli ovekovečiti ta večer ali deliti utrinke preko družbenih omrežij, so se lahko slikali pred steno sponzorjev. Za začetek modne revije je bilo vse nared in glasba ter krasne kreacije so obiskovalce ponesle v svet mode.

Večer so odprli z dobrodelno eko modno revijo BE AWARE srajčnih oblek. Vseh 7 oblek je bilo po reviji naprodaj v mobilni pop-up trgovini – Vili Van Style. Celoten izkupiček od prodaje bo namenjen ustvarjalni skupini novomeškega Varstveno delovnega centra. Vsa oblačila so narejena iz ekološkega materiala, oblikovali pa so jih naslednji oblikovalci: Fanika Godec, Vilinka, JKH Identity, David Bacali, Janja Videc, Martise in NIKATO couture. Pri izvedbi dobrodelnega dela so organizatorji sodelovali z Lions Klubom Novo mesto. 

Sledila je modna revija novomeške modne oblikovalke Anja Medle, ki bo letos zaključila magistrski študij na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani, smer oblikovanja tekstilij in oblačil.  Anja se je predstavila z kolekcijo KLoWns, ki je njena magistrska kolekcija in je nastala pod mentorstvom profesorice in modne oblikovalke Almire Sadar. Kolekcija je nastala po navdihu filma svetovno znanega italijanskega režiserja Federica Fellinija z naslovom I Clowns. Natančneje se je osredotočila na kostume v filmu in raziskovala, kako so kostumi vsakega posameznega klovna povezani z njegovo osebnostjo. Kolekcija je živahna, pisana in z njo nam želi Anja sporočiti, da so oblačila in njihovo kombiniranje v bistvu nekaj zelo zabavnega.

Kot zadnja se je predstavila Ana Jelinič, idejni vodja in soorganizatorka današnjega dogodka. Ana Jelinič, mag. modnega oblikovanja, kljub svoji mladosti že dolga leta postavlja Novo mesto na zemljevid slovenskega modnega oblikovanja. Zadnjih 7 let leta Ana ustvarja v Studiu ANA, ki ga lahko obiščete v središču Novega mesta, na Linhratovi ulici 2. Ana za svoje delo prejema številne nagrade in priznanja doma in v tujini. Redno se udeležuje vseh večjih slovenskih modnih dogodkov in predstavlja svoje kolekcije na Ljubljanskem tednu mode. 

Na Mestni modni reviji je novomeščanom premierno predstavila najnovejšo kolekcijo Utrinek. Ko sonce zaide se na nebu prikaže nešteto zvezd. Takrat se je najlepše zazreti v nebo ter čakati, da nas razveseli svetel utrinek. Takrat zapremo oči in ulovimo prvo željo, ki nas prešine v tistem trenutku. Anina aktualna kolekcija je nastala kot utrinek, kot tisti najlepši trenutek, ki nas preplavi z magičnostjo, v nas spodbudi lepe misli in nas popelje na sanjavo, stran od vsakdanjega sveta.

Manekenke so pri dveh hodih nosile sončna in korekcijska očala modnih znamk iz Očesnega centra Preskar.
Po modni reviji se je druženje nadaljevalo na prelepem Parku Rastoče knjige ob knjižnici. Za prijetno vzdušje je poskrbelo Gostišče Loka s prigrizki in Slastela s sladicami, za pijačo pa sta poskrbela Carpe Diem Novo mesto in Vina Zajc s predstavitvijo svojih vin. S svojim prispevkom so izvedbo Mestne modne revije letos omogočili tudi Mestna občina Novo mesto, Komet Metlika, Daro biro, Moodup, A+VET, Cvetličarna Brinc, Kartonal, Hemptouch, Milo za drago in Youma beauty, kjer so uredili vseh 10 manekenk.

Fotografije: Miki Pavlin

Oglejte si tudi