Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Štab civilne zaščite MoNm vse občane poziva k odgovornemu ravnanju, upoštevanju preventivnih ukrepov in cepljenju

Štab civilne zaščite Mestne občine Novo mesto je bil obveščen o večjem številu okuženih z virusom SARS-CoV-2 (covid-19) med udeleženci maturantskega izleta v Lloret de Mar v Španiji. Od tam se je v soboto, 3. julija 2021, vrnila skupina 350 dijakov s spremljevalci, pretežno s področja Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Zaradi suma izbruha okužbe SARS-CoV-2 je epidemiološka služba takoj pričela z zbiranjem informacij in pristopila k obravnavi primerov. Na podlagi pridobljenih podatkov je bilo ocenjeno, da so vsi udeleženci tega maturantskega izleta visokorizični kontakti in se jim zato predlaga karantena. Štab civilne zaščite Mestne občine Novo mesto spremlja dogajanje in ob tem dogodku vse ljudi poziva k odgovornemu ravnanju, upoštevanju vseh preventivnih ukrepov in cepljenju.

Vsem občanom priporočamo oz. svetujemo, da se pravočasno polno cepijo, saj na ta način zmanjšajo možnost okužbe in težjih oblik bolezni, hkrati pa pripomorejo k omejevanju širjenja virusa. Prav tako naj dosledno upoštevajo in sledijo vsem higienskih ukrepom za preprečevanje širjenja virusa SARS-CoV-2 in navodilom držav, v katere potujejo. Štab civilne zaščite Mestne občine Novo mesto prav tako poziva, naj ljudje upoštevajo vsa navodila epidemiološke službe NIJZ ter spremljajo svoje zdravstveno stanje, dokler ne mine 14 dni od prihoda v Slovenijo. V primeru pojava simptomov, značilnih za covid-19, naj pokličejo izbranega osebnega zdravnika. 

Vsi smo zaradi epidemije že precej utrujeni. A le z zaupanjem stroki, razumom, nesebičnostjo in odgovornostjo vsakega posameznika bomo z upoštevanjem vseh preventivnih ukrepov lahko v jesen vstopili s čim manj okužbami in omogočili normalno delovanje družbe.

Najnovejše podatke v zvezi s širjenjem koronavirusa pri nas so dopoldne sredi Novega mesta predstavile (od leve proti desni): Mojca Šenica, Marta Košir in Vida Čadonič Špelič.

Oglejte si tudi