Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Novo mesto na platformi Google Arts & Culture

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto vabi na virtualni sprehod po Novem mestu v 60-ih letih prejšnjega stoletja. Novomeška knjižnica je prva slovenska splošna knjižnica, ki razstavlja v spletni galeriji Google Arts & Culture.

Vas zanima, kaj, kje in kako se je dogajalo v Novem mestu sredi 20. stoletja? Oglejte si utrip Novega mesta v 60-ih letih prejšnjega stoletja na virtualni razstavi, ki so jo na spletni platformi Google Arts & Culture pripravili v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto.

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto hrani v Posebnih zbirkah Boga Komelja izredno bogato zbirko domoznanskega gradiva in kulturne dediščine. Iz omenjenega razloga ni presenetljivo, da je kot prva slovenska splošna knjižnica postala del družine uglednih kulturnih ustanov z vsega sveta, katerih bogata kulturna dediščina je na ogled v spletnem okolju Google Arts & Culture, spletni platformi umetniških del in ostalega dragocenega, redkega in starejšega gradiva partnerskih kulturnih organizacij po vsem svetu.

Kot prva je kot rezultat enoletnih prizadevanj nastala spletna razstava z naslovom »Šestdeseta leta v Novem mestu«. Gre za virtualni prikaz slikovnega gradiva iz domačih logov: mestnih sosesk, zlasti pa starega mestnega jedra, stavb, pogledov, dejavnosti in dogajanja. Veliko teh utrinkov iz vsakdanjega življenja nekoč v Novem mestu je že utonilo v pozabo, marsikaj pa je tudi ostalo, v novi obliki in vsebini.

Google Arts & Culture je nekomercialna spletna platforma, na kateri se predstavljajo kulturne ustanove in umetniki po vsem svetu. Njen namen je ohraniti in prenesti svetovno umetnost in kulturo na splet, da sta dostopni vsakomur in kjerkoli.

Vljudno vabljeni k ogledu.


Oglejte si tudi