Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Športnika leta MoNm za leto 2020 sta Živa Falkner in Nino Polovič

Prireditev Športnik leta 2020 je v svoji 35 letni zgodovini prvič potekala brez gledalcev, ljubitelji športa pa so si jo lahko ogledali prek televizijskih zaslonov. Najboljša športnica Novega mesta za leto 2020 je teniška igralka Živa Falkner, najboljši športnik pa je postal kolesar Nino Polovič. Atletski klub Krka je najboljši športni kolektiv v letu 2020.

Namen prireditve je tudi letos predstavitev in popularizacija športa, športnikov in športnih delavcev, ki se jim na takšen način želimo zahvaliti za vloženo delo v šport. Podeljenih je bilo kar 52 županovih priznanj športnikom in športnicam za osvojitev naslova državnih prvakov ali za nastop v reprezentanci Slovenije. Zaslužni športni delavci so prejeli občinska priznanja za petletno delo v športu (priznanje je prejelo 11 posameznikov), bronaste Bloudkove značke za več kot deset let dela v športu (deset prejemnikov) ter srebrne in zlate za več kot dvajset oziroma trideset let aktivnega dela v športu. 

Ob tej priložnosti čestitamo Živi Falkner, ki je v preteklem letu osvojila drugo mesto na Grand Slam turnirju Australian Open v kategoriji do 18 let in zmagala na članskem turnirju Krka Open, Otočec 2020. Najboljši športnik Novega mesta za leto 2020 Nino Polovič se je prav tako v preteklem letu izkazal z rezultati, bil je sedmi v kriteriju na evropskem prvenstvo na velodromu in peti na ekipnem sprintu za mladince v Italiji. Atletski klub Krka je na ekipnih prvenstvih Slovenije zasedel drugo mesto pri članicah in tretje pri članih, starejši in mlajši mladinci so osvoji tretje mesto, mlajše mladinke pa drugo.

Zlato značko za življenjsko delo so prejeli Jože Okorn, Mario Mohorović in Aleš Eržen, srebrni znački pa sta prejela Srečko Vovko in Borut Retelj. V letu 2020 je potekala že šestdeseta sezona Delavskih športnih iger, ki je potekala v okrnjenem obsegu, zato so bila podeljena le priznanja v skupni kategoriji. Najboljša je bila Krka pred Revozom in Roletarstvom Medle.

Prireditev Športnik leta 2020 si lahko vnovič ogledate na spletni strani Televizije Vaš kanal, več informacij o nagrajencih in dobitnikih prizanj pa lahko najdete tudi na spletni strani Zavoda Novo mesto. 

Oglejte si tudi