Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Ob mednarodnem dnevu športa za razvoj in mir raznolik program aktivnosti

Klub borilnih veščin Scorpion International Gym se že sedmo leto zapored kot prvi v Sloveniji pridružuje praznovanju Mednarodnega dne športa za razvoj in mir. Skupaj z Slovensko zvezo tajskega boksa in Svetovno organizacijo IFMA želijo pokazati prebivalstvu, kako pomembna je telesna aktivnost, v aprilu pa so si zadali izvedbo zanimivega programa aktivnosti.

Letos bodo v Klubu borilnih veščin Scorpion International Gym na pobudo Fundacije Peace and Sport v sklopu Mednarodnega dne športa za razvoj in mir dvignili #WhiteCard (prevod: bel karton) z namenom, globalne solidarnosti in enotnosti v boju proti COVID-19. Skupaj z Slovensko zvezo tajskega boksa in Svetovno organizacijo IFMA želijo posredovati sporočilo »Šport za vse, mir za vse«.

Z športnimi, likovnimi in digitalnimi vsebinami bodo spodbudili vse generacije h gibanju in razmišljanju o miru doma in v svetu. Program aktivnosti se bo odvil v obdobju od 6. do 30. aprila 2021, izveden bo v skladu z odloki RS in predpisi NIJZ.

Program bo obsegal:

LIKOVNE DELAVNICE, 6. 4. – 30. 4. 2021: »Sport for all – Peace for all«  Šport za vse, mir za vse

Otroci in mladi bodo slikali, pisali in se pogovarjali o tem, kako zagotoviti vsem možnosti, da živijo v miru in se lahko ukvarjajo s športom.

ŠPORTNE AKTIVNOSTI, 26. 4. – 30. 4. 2021: #BeActiveBeImmune  –  Bodimo aktivni, bodimo imuni

Trenerji, reprezentantje Slovenije in Ambasadorji športa bodo od 26. do 30. aprila vodili brezplačne treninge tajskega boksa-muaythai za otroke, mladostnike, odrasle in ženske po sledečem urniku:

PONEDELJEK   17:00 – OTROCI

TOREK              17:00 – REKREACIJA

SREDA              18:00 – ŽENSKE

ČETRTEK          17:00 OTROCI    18:00 – REKREACIJA

PETEK               17:00 – ŽENSKE

S poučevanjem in treningi tajskega boksa, ki temelji na petih stebrih, čast, spoštovanje, tradicija, odličnost in poštena igra, bodo spodbujali k ozaveščanju vseh generacij o zdravem življenskem slogu, boljših in kvalitetnejših odnosih, prostovoljstvu in miru v svetu.

DIGITALNA KAMPANJA , 6. 4. – 30. 4. 2021: #WhiteCard

Reprezentantje Slovenije in ambasadorji športa Slovenske zveze tajskega boksa so pozvali vse medije, glasbenike, športnike, gospodarstvenike in politike naj se pridružijo k digitalni kampanji #WhiteCard.

Fotografije: Slovenska zveza tajskega boksa

Oglejte si tudi