Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Fenomenalni Troti v finalu 2. lige

Košarkarji novomeških Trotov so se z izjemno ekipno košarko in drugo zmago proti ekipi Portoroža, prvič uvrstili v finale 2. slovenske košarkarske lige. Končnica je v košarki, ne glede na raven ali geografijo lige, nekaj posebnega. Igra se močneje, hitreje, bolj trdo, dejansko se v tej fazi tekmovanja zares pokaže, kdo je najboljši. Troti celotno sezono potrjujejo in dokazujejo, da je ekipa vedno močnejša od posameznika in tudi v polfinalu končnice, v gosteh pri Portorožu, so to potrdili.

Izjemna ekipna predstava, složno in nepopustljivo v obrambi, povezano in uigrano v napadu. Troti so vodili od začetka do konca, dobili vse četrtine in svojo prvo, zgodovinsko uvrstitev v finale potrdili z zmago za 21 točk (rezultat 86:65 (Pavić 23 točk in 11 skokov, Janc 16 točk in 5 asistenc).

Finale se bo začel v soboto, 16. aprila, na svojega nasprotnika pa še čakajo.

Troti so mlad klub, deset let so praznovali v »koronskem« letu 2020, ki svojo identiteto gradi na povezani skupnosti, kjer je košarka veliko več, kot le tekmovanje. A kjer tekmujejo, želijo moč njihove skupnosti tudi pokazati. Letošnja sezona je velikanski uspeh, izjemna potrditev, kaj složnost in predanost (sprva) majhne skupine prijateljev, zmore.


Oglejte si tudi