Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Postani mladinski delavec v naši občini

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto v sodelovanju s Socialno akademijo vabi vse, ki si želite delati z mladimi v naši občini na letošnje usposabljanje za mladinske delavke in delavce v Mestni občini Novo mesto. Usposabljanje bo potekalo od aprila do junija 2023 v prostorih Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto.

15 srečanj bo potekalo predvidoma dvakrat tedensko (razen zadnjega in drugih po dogovoru) v popoldanskem času od 17. do 20. ure na Novem trgu 9. Potekalo bo od aprila do junija 2023 in sicer predvidoma v naslednjih terminih:

- 1. modul: 3.4., 5.4., 12.4., 17.4., 19.4., 24.4., 3.5., 8.5., 10.5. , 15.5.,
- 2. modul:  17.5., 22.5., 24.5., 29.5. in 12. 6. 


Izobraževanje začenjajo s prvim predavanjem v ponedeljek, 3. 4. 2023. Vsa navodila za sodelovanje boste po mailu prejeli pred začetkom izobraževanja.

Namen usposabljanja: zagotoviti bolj kakovostne programe za mlade v MONM ter usposobljene mladinske delavce/delavke, ki imajo vse potrebne kompetence za delo z mladimi in po končanem izobraževanju obvladujejo znanja za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije (NPK) - mladinski delavec/mladinska delavka. Usposobili bodo 15 oseb, ki bodo v svojih organizacijah delale z mladimi.

Program neformalnega izobraževanja obsega teoretični in praktični del.

Teoretični del
- 1. modul: Delo s skupino in načrtovanje programov.
- 2. modul: Aktivno državljanstvo in inkluzija.

Predvidenih je 15 predavanj oz. delavnic v dveh modulih, na naslednje teme: kaj je mladinsko delo, kako delati s skupino in reševati konflikte v njej, kako načrtovati mladinske programe, kako vrednotiti in razširjati rezultate, katere so metode dela z mladimi, kako komunicirati z njimi, kako delati v medkulturnem okolju, delo s prostovoljci, strukturiran dialog in aktivno državljanstvo, komuniciranje in javno nastopanje, duševno zdravje mladih, delo z ranljivimi skupinami itd.

Praktični del:
- priprava mladinskega programa,
- Izvedba dveh delavnic v Mladinskem centru DRPD oz. po dogovoru v drugi organizaciji,
- Aktivna udeležba na dveh dogodkih (posvetih, mednarodnih izmenjavah, treningih, konferencah ipd.).

Pogoji za uspešno opravljeno usposabljanje:
- obvezna prisotnost na 11 (od skupaj 15) delavnicah oz. predavanjih,
- oddan eden mladinski program,
- izvedba dveh delavnic z mladimi,
- sodelovanje na dveh dogodkih.

Obvezne prijave na izobraževanje sprejemajo do ponedeljka, 27. 3. 2023. Vabijo vas, da izpolnite elektronski obrazec

Izbrane kandidate in kandidatke bodo o izboru obvestili po elektronski pošti do petka, 31. 3. 2023. Prijavite se lahko vsi, ki delate ali želite delati z mladimi v naši občini. Če bo prijavljenih več kot 15 oseb, bodo kandidate izbrali glede na njihovo dozdajšnje delo in izkušnje, prednost pa bodo imele kandidatke in kandidati, ki delo z mladimi opravljajo organizirano v okviru nevladne organizacije ali javnega zavoda. Izobraževanje je za udeležence brezplačno.

Več informacij: (031/358 143, drpdnm@gmail.comwww.nevladnik.info).


Izobraževanje poteka ob podpori Urada za mladino in Mestne občine Novo mesto.

Oglejte si tudi