Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
10°C
6°C
Oceni objavo

Tudi letos bomo očistili sosesko

V soboto, 27. marca 2021, bo po krajevnih skupnostih Mestne občine Novo mesto potekala tradicionalna čistilna akcija Očistimo sosesko. K sodelovanju v čistilni akciji tako vabimo tudi vse krajevne skupnosti, z namenom, da tudi letos poskrbimo za urejeno sosesko, parke in sprehajalne poti, občani pa s skupnimi močmi pripomorejo k urejeni okolici.

Krajani ste vabljeni, da s skupnimi močmi pripomorete k urejeni okolici. Akciji se lahko pridružite v sklopu krajevnih skupnosti, kjer dobite tudi več informacij o predvidenem območju čiščenja posamezne krajevne skupnosti. Vabimo tudi društva, šole, vrtce in ostale organizacije, da se akciji pridružite v čim večjem številu.

Ker je stanje z okužbami in pripadajočimi ukrepi nepredvidljivo, bo letošnja organizacija od vseh nas zahtevala dobro mero prilagodljivosti. Zavihajmo rokave in skupaj vsaj za en dan postanimo prostovoljci in prostovoljke. Organizirano čiščenje okolja ima tudi veliko sporočilno moč in poziv k še večjemu ozaveščanju ljudi v smislu ohranjanja našega bivalnega in življenjskega prostora. Čistilna akcija tradicionalno poteka na pobudo Mestne občina Novo mesto in Komunale Novo mesto, ki si aktivno prizadevata pristopiti k osveščanju in skrbi za čisto okolje.

Dobimo se v soboto, 27. marca 2021 

Komunala Novo mesto bo zagotovila vrečke in rokavice, ki so za prevzem na voljo v skladišču Komunale (Podbevškova 12). Vsi ločeno zbrani odpadki (ločeni vsaj na osnovne frakcije: embalaža, steklo, nevarni odpadki, kosovni odpadki, mešani odpadki) se bodo odlagali na zbirnih mestih v zabojnik. V primeru, da bodo zabojniki polni, se vreče z ločeno zbranimi odpadki pustijo poleg zabojnika. Če bo odpadkov več in na odmaknjeni lokaciji, o tem obvestite Komunalo Novo mesto, ki bo poskrbela za ločeno zbiranje odpadkov in surovin.

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na sodelavko Komunale Novo mesto gospo Sonja Kolenc (M + 386 31 650 989, T  + 386 7 39 32 480, sonja.kolenc@komunala-nm.si).

Oglejte si tudi