Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
PON.
11°C
1°C
Oceni objavo

Predlogi za ureditev Mestnega parka Mrzla dolina

V Novem mestu so 17. maja študenti 3. letnika krajinske arhitekture na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani predstavili krajinsko arhitekturne predloge za urejanje Mestnega parka Mrzla dolina. Ideja o ureditvi večjega mestnega parka je v Novem mestu podprta s cilji Trajnostne urbane strategije, izraženimi željami številnih prebivalcev in interesnih skupin, nenazadnje, prostor od obrežja reke Krke, preko zelenih površin v Mrzli dolini in vse do Šipčevega hriba številni prebivalci neformalno že uporabljajo kot zeleno površino mesta. Študentski seminar pod mentorstvom docentke Darje Matjašec in asistenta Nejca Florjanca je zato podprla tudi Mestna občina Novo mesto, rezultat dela pa je 11 zasnov ureditve, ki so jih študentje predstavili.

Po predstavitvi študentskih predlogov je bila odprta razprava o predstavljenih idejah in izzivih. Navzoči so pohvalili idejne rešitve  študentov, njihove suverene predstavitve, ki so občanom dali nov vpogled na Mrzlo dolino ter način urejanja parka, ki naj bi ohranil čim več naravnih prvin z ureditvijo mestnih vrtičkov, sadovnjakov, naravnih igrišč in potk, ki ohranjajo harmonijo naravnega okolja.

Župan Gregor Macedoni se je zahvalil študentom, mentorjema Darji Matjašec in Nejcu Florjancu, da so izbrali za svoj seminar novomeško Mrzlo dolino ter Izidorju Jerali, podsekretarju za prostorsko načrtovanje na MO Novo mesto, ki je koordiniral projekt.

Oglejte si tudi