Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

Glavni trg bo preplavilo urbano dogajanje

V petek, 11. septembra 2020 se na Glavni trg vrača Festival urbanega dogajanja. Dan bo z odločnim nastopom popestrila povorka mestnih godb, kjer se bodo novomeški Mestni godbi pridružili stanovski prijatelji iz Laškega, Hrastnika in Kopra.

Nastop godbe bodo popestrile lokalne mažoretke iz kluba Takt in mažoretke iz Kopra, Plesni studio Novo mesto pa bo v svojem stilu poskrbel za plesne nastope pred mestno hišo, in sicer vsako polno uro. Glavni trg bo tudi letos obarval nov umetniški grafit. V duhu 100. obletnice novomeške pomladi bo avtor lanskega grafita na stavbi Glavni trg 2, Maksim Azarkević, letos znane Novomeščane upodabljal na pročelju Hostla Situla.

Da bosta jesensko popoldne in večer minila v družbi dobre glasbe, se v Novo mesto vrača domačin Matej Kunstek, v glasbeni industriji znan kot Matteo Kunst. Letos zaradi razmer ne bo Diskoteke na trgu, saj bo glasba tokrat le spremljevalec obiskovalcev na Glavnem trgu. Za lačne in žejne bodo združeno poskrbeli znani novomeški gostinci ter destilarji iz celotne Slovenije. Organizator Zavod Situla je v skladu s pravili NIJZ-ja prilagodil program in tako vložil veliko truda v to, da letošnji dogodek v malce drugačni obliki vseeno izvede.

Fotografije: Arhiv Zavoda Situla in Miki Pavlin

Festival urbanega dogajanja poteka v sklopu 100. obletnice novomeške pomladi. Podporniki projekta so Zavarovalnica Sava, zavarovalna družba, d.d., BTC d.d., Telekom Slovenije d.d., Krka, tovarna zdravil, d.d., skupina TPV, Renault in Petrol d.d.

 

Oglejte si tudi