Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Župan Gregor Macedoni se je danes mudil na delovnem obisku v Sevnici

Včeraj, 5.7.2021, se je župan Gregor Macedoni mudil na delovnem srečanju v Sevnici, kjer je v spremstvu podžupanje Sare Tomšič, direktorice občinske uprave Vide Čadonič Špelič, direktorja podjetja Komunala Novo mesto Bojana Kekca ter predstavnikov Komunale Novo mesto obiskal Občino Sevnica in Komunalo Sevnica. Obisk je bil namenjen obravnavi stičnih točk, še predvsem prizadevanj obeh občin za trajnostno reševanje problematike odpadnega jedilnega olja.

Delegacijo je sprejel župan občine Sevnica Srečko Ocvirk, delovnega obiska pa so se udeležili tudi direktor občinske uprave Zvone Košmerl, vodja oddelka za okolje in prostor Roman Perčič, direktor Komunale Sevnica Mitja Udovč s sodelavci in direktorica Javnega zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica Mojca Pernovšek.

Direktor podjetja Komunala Sevnica je gostom iz Novega mesta predstavila izkušnje izvedenega projekta »Olje nekoliko drugače«, v okviru katerega so skupaj s partnerji izvajali izobraževalne dejavnosti, delavnice, teklo je ozaveščanje o problematiki odpadnega jedilnega olja, postavljeni so bili ulični zbiralniki za zbiranje odpadnega jedilnega olja, po gospodinjstvih razdeljene posodice za zbiranje odpadnega jedilnega olja, vzpostavljena je bila filtrirna postaja za predelavo odpadnega jedilnega olja, kar so danes tudi predstavili.

Udeleženci so po zaključku srečanja strnili, da je izzivov in priložnosti za skupno sodelovanje na različnih področjih v prihodnosti kar precej. 

Oglejte si tudi