Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Slavnostno smo podelili nagrade in priznanja Mestne občine Novo mesto za leti 2019 in 2020

13. maja 2021 sta v Jakčevem domu potekali podelitvi nagrad in priznanj Mestne občine Novo mesto za leti 2019 in 2020. Na podelitvah, ki sta bili v preteklih mesecih večkrat prestavljeni zaradi epidemioloških razmer, je nagrade prejelo pet nagrajencev za leto 2020, in sicer Janez Penca, Alojzij Medle, Jasna Dokl Osolnik, Darinka Smrke in Hamo Čavrk, ter osem nagrajencev za leto 2019, prof. dr. Stane Granda, Gregor Kavčič, Marta Medle, Nataša Mirtič, Maksimilijan Starc, Jožefa Rolih, Frančiškanski samostan Novo mesto in Območna obrtno-podjetniška zbornica Novo mesto.

Prireditvi sta izjemoma potekali v ožjem krogu brez občinstva, kljub temu pa je v Jakčevem domu vladalo slavnostno vzdušje. Nagrajence je nagovoril župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in se jim zahvalil za njihovo neomajnost pri prostovoljnem, humanitarnem, izobraževalnem in ljubiteljskem delu, nato pa skupaj z Bojanom Kekcem, predsednikom Komisije za priznanja in nagrade, podelil nagrade in priznanja. Program sta popestrili intimni glasbeni točki v izvedbi Matije Forjana in Aše Slapnik.

Listino častnega občana Mestne občine Novo mesto za leto 2020 je za življenjsko delo in dosežene pomembnejše trajne uspehe na področju športa, športne publicistike ter prevajalstva prejel Janez Penca, nagrade Mestne občine Novo mesto pa so bile podeljene Alojziju Medletu za dolgoletne uspehe, predano in zavzeto delo na področju ljubiteljskega športa, Darinki Smrke za dolgoletne uspehe in predano delo na področju prostovoljstva ter promocije zdravega življenjskega sloga in Jasni Dokl Osolnik za pomembnejše trajne uspehe na področju športne gimnastike ter muzejske dejavnosti. Trdinovo nagrado za pomembnejše trajne uspehe na področju grafične likovne umetnosti je prejel Hamo Čavrk.

Listino častnega občana Mestne občine Novo mesto za leto 2019 je za življenjsko delo in pomembne trajne raziskovalne, pedagoške in znanstvene dosežke s področja zgodovine prejel prof. dr. Stane Granda. Med nagrajenci občinskih nagrad za leto 2019 sta bila nagrade deležna tudi Gregor Kavčič za pomembnejše trajne uspehe na področju ortopedije ter za pomemben prispevek k razvoju zdravstvene obravnave pacientov s področja ortopedije in Marta Medle za pomembnejše trajne uspehe na humanitarnem področju. Trdinovi nagradi sta za pomembnejše trajne uspehe na kulturnem in literarnem področju ter za pomemben prispevek k širjenju in poznavanju različnih oblik kulture prejela Maksimilijan Starc in Nataša Mirtič za pomembnejše trajne uspehe na področju grafične likovne umetnosti, z grbom Mestne občine Novo mesto pa so bili nagrajeni Območna obrtno-podjetniška zbornica Novo mesto za dolgoletne uspehe pri zastopanju interesov obrtnikov in podjetnikov ter za uspešno spodbujanje razvoja podjetništva, Frančiškanski samostan Novo mesto za dolgoletne uspehe in pomemben prispevek na duhovnem, kulturnem in izobraževalnem področju ter Jožefa Rolih za dolgoletno delo in uspehe na področju prostovoljstva in humanitarne dejavnosti. 

V čast nagrajencev občinskih priznanj in nagrad, tako tistih za leto 2020 kot tudi vseh, ki so bili nagrajeni za leto 2019, smo na Glavni trg pred mestno hišo postavili posebno razstavo, v okviru katere so opisani dosežki nagrajencev, s to gesto pa želimo izpostaviti vse njihove pomembne prispevke za občane in lokalno skupnost.

Oglejte si tudi