Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Priznanje za promocijo trajnostne mobilnosti

Na včerajšnjem zaključnem dogodku tokratnega Evropskega tedna mobilnosti (ETM) v Kopru smo prejeli priznanje za promocijo trajnostne mobilnosti in sodelovanje pri projektu ETM, v katerega se je letos prvič vključilo kar 80 občin.

 

Na zaključnem dogodku so organizatorji razglasili zmagovalni in najbolj aktivne občine. Zmagovalki letošnjega ETM, ki je potekal na temo hoje kot trajnostnega načina mobilnosti, sta Mestna občina Maribor in Občina Kočevje. Posebna priznanja za aktivne občine pa so poleg nas, prejele še Mestna občina Nova Gorica ter občine Medvode, Krško, Brežice in Sevnica. 

Aktivnosti na področju trajnostne mobilnosti v naši občini potekajo vse leto, še dodatno pa jih okrepimo v času ETM. Letos smo z namenom spodbujanja sprememb mobilnostih navad, uvedbe in promocije trajnostnih prometnih ukrepov ponovno pripravili izobraževalne, športne in družbeno zanimive aktivnosti, ki so privabile številne obiskovalce.

Za prizadevanja na področju trajnostne mobilnosti in ukrepovje bila naša občina sicer nagrajena tudi že v preteklih letih. Leta 2017 smo v kategoriji mestnih občin osvojili prvo mesto, lani pa smo se prav tako kot letos uvrstili v finale in prejeli priznanje za najbolj aktivno občino, ob čemur je razveseljivo dejstvo, da so omenjena prizadevanja na področju trajnostnega razvoja prepoznana na državni ravni.

datum: 17. 10. 2019

Oglejte si tudi