Logo MojaObčina.si

Novo mesto

DANES
3°C
-5°C
JUTRI
2°C
-4°C
357

Obisk predstavnikov kitajske province Liaoning v Novem mestu

Župan Gregor Macedoni je včeraj sprejel predstavnike province Liaoning iz Kitajske, ki je poznana po največjem in najbogatejšem deželnem gospodarstvu severovzhodne Kitajske. Šestčlansko delegacijo na čelu s podguvernerjem pokrajinske vlade Liaoninga Lu Ke-jem je spremljal podpredsednik Kitajske gospodarske zbornice v Sloveniji Qiu Xiajun.

 

Županu so se na srečanju na rotovžu pridružili še vodja Urada za prostor in razvoj Mestne občine Novo mesto dr. Iztok Kovačič, vodja razvojnih projektov na občini Peter Geršič in vodja Centra razvoja, raziskav in inovacij prof. dr. Janez Povh kot predstavnik Razvojnega centra Novo mesto.

Kitajska delegacija je obiskala tudi Skupino TPV, kjer jih je sprejel predsednik – direktor TPV GROUP mag. Marko Gorjup. Srečanje je predstavljalo novo priložnost za dogovore ob širitvi proizvodnih kapacitet Skupine TPV v mestu Shenyang, glavnem mestu province Liaoning.

Novomeško izvozno gospodarstvo je vse bolj prisotno na kitajskem trgu. Novomeška Adria Mobil s kitajskim podjetjem Brilliance Special Vehicle – BSV razvija skupno proizvodnjo Adriinih avtodomov in prikolic za kitajski trg. Na kitajskem trgu je sicer prisotna tudi novomeška tovarna zdravil Krka, ki je z lokalnim partnerjem Menovo leta 2018 ustanovila skupno podjetje, ki že dosega prve uspešne rezultate na kitajskem farmacevtskem trgu.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi