Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
7°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Novo mesto obiskal minister Janez Cigler Kralj

28. junija 2021 se je v Novem mestu mudil Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, ki se je na krajšem delovnem srečanju sestal z županom Gregorjem Macedonijem. Na srečanju je ekipa Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti predstavnike občine seznanila z načrtovanimi projekti na področju socialnega varstva v povezavi s priložnostmi, ki jih prinašajo EU sredstva pobude React-EU in kasneje tudi EU sredstva v okviru finančne perspektive 2021-2027.

Kot je na srečanju poudaril župan Gregor Macedoni, Mestna občina Novo mesto med načrtovanimi projekti prioritetno podpira infrastrukturno nadgradnjo Doma starejših občanov Novo mesto, z željo dviga kakovosti bivanja, pri čemer bi se obstoječe sobe razbremenile, prav tako pa so cilji usmerjeni v še večjo odpornost za epidemiološke razmere, ki jih je prinesla epidemija. "Hkrati z omenjemim projektom aktivno pomagamo tudi pri iskanju rešitev za prostorsko stisko novomeške enote CUDV Draga in VDC Novo mesto," je poudaril župan Gregor Macedoni.

Minister Janez Cigler Kralj je na delovnem srečanju župana seznanil tudi z nekaterimi zakonskimi spremembami na področju socialne in delovne zakonodaje, ki bodo v prihodnosti dajale večji poudarek osebni odgovornosti posameznika tako pri zagotavljanju osnovne izobrazbe otrok kot tudi pri vključevanju na trg dela.

Oglejte si tudi