Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Perspektivni dijaki in študenti lahko pridobijo štipendijo Mestne občine Novo mesto

Objavljamo razpis za podelitev izrednih štipendij in enkratnih denarnih pomoči za perspektivne študente in dijake za šolsko oziroma študijsko leto 2021/2022. Mladim Novomeščanom, ki na svojih področjih dosegajo izjemne dosežke, nudimo denarno podporo v višini 200 evrov na mesec za šolanje v Sloveniji, 300 evrov na mesec za izobraževanje v tujini, višina enkratne denarne pomoči za študij v tujini pa znaša 500 evrov. Kandidati lahko vloge oddate do 4. oktobra 2021.

Mestna občina Novo mesto s štipendijami za izjemne uspehe, ki smo jih začeli podeljevati leta 2016, aktivno podpira mlade Novomeščane, ki imajo s tovrstnim štipendiranjem priložnost, da razvijajo posebne talente in predstavljajo naložbo v prihodnost Novega mesta. Letos bo tako štipendije prejela že šesta generacija štipendistov, ki se bodo pridružili dosedanjim enajstim štipendistom.

Kandidirajo lahko študenti in dijaki

Možnost za pridobitev izredne štipendije imajo perspektivni študenti študijskih programov 1., 2. in 3. bolonjske stopnje in perspektivni dijaki srednješolskega izobraževanja, ki so državljani Republike Slovenije, imajo stalno prebivališče v Mestni občini Novo mesto ter so v zadnjem zaključenem šolskem letu dosegli povprečno zaključno oceno najmanj 4 ali so v zadnjem zaključenem študijskem letu dosegli povprečno oceno vseh opravljenih izpitov najmanj 8. Pomemben pogoj za pridobitev štipendije so tudi izjemni dosežki s področij delovanja kandidatov.

Enkratne denarne pomoči so namenjene perspektivnim študentom študijskih programov 1., 2. in 3. bolonjske stopnje, ki se izobražujejo v tujini in so državljani Republike Slovenije ter imajo stalno prebivališče v Mestni občini Novo mesto. Kandidati morajo v zadnjem zaključenem študijskem letu doseči povprečno oceno vseh opravljenih izpitov najmanj 8 ter izkazati izjemne dosežke.

Študenti, ki se izobražujejo v tujini, lahko kandidirajo tako za pridobitev izredne štipendije kot tudi enkratne denarne pomoči.

Pravočasno prispele in popolne vloge bo obravnavala komisija. O dodelitvi štipendij in enkratnih denarnih pomočeh bodo kandidati pisno obveščeni najkasneje v 90 dneh od zadnjega dne za oddajo vlog. Število podeljenih izrednih štipendij in enkratnih denarnih pomoči bo po obravnavi vlog določeno skladno z doseženim številom točk in razpoložljivimi sredstvi.

 

Več informacij o razpisu je na voljo na spletni strani Mestne občine Novo mesto.

Oglejte si tudi