Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
SOB.
12°C
2°C
Oceni objavo

Kampanja Doma je lepo: krajevna izkaznica - KS Bršljin

Krajevna skupnost Bršljin se vije ob čudoviti reki Krki in se razprostira na 362,3 hektarjih. Njenih 2234 prebivalcev je obdarjenih z mnogo kotički, kjer se lahko otroci igrajo in starejši spočijejo, vsi pa živijo skupaj v iskreni skrbi za čisto okolje, z mislijo na medsebojno pomoč in z željo po razvoju tega izjemnega kraja.
Krajevno skupnost Bršljin sestavlja kar 21 ulic, ki se razprostirajo od Marofa do reke Krke in glavne železniške postaje, sežejo pa tudi vse od Andrijaničeve ceste. Predstavljajo dom uspešnim podjetjem z dolgo tradicijo, v njihovem okolju pa je močno podprto društveno delo, pri čemer pohvalno izstopa tudi edinstvena skupina za samopomoč Bršljinka.
Mirna, a hkrati industrijsko bogata skupnost, je bila v zadnjem času oplemenitena z javno razsvetljavo v Cegelnici, dokončno so se uredila tudi otroška igrišča in komunalni otoki. Uredila se je pot ob železniški progi, v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto pa so dočakali sanacijo priključka iz Ceste brigad na Andijaničevo ceste in preplastitev Kočevarjeve ulice.

Oglejte si tudi