Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

V Novem mestu bo december prav posebno prazničen

Novo mesto za letošnji december po vzoru Zagreba in slikovitih butičnih alpskih središč pripravlja prenovljeno podobo decembrskega dogajanja, že zdaj pa je jasno, da bo Advent v Novem mestu nadgradil svojo zgodbo. Adventno dogajanje, ki ga organizira Zavod Novo mesto, bo postreglo z novimi kulisami in pestrim programom, ki bo potekal med 5. in 31. decembrom 2021. Na Glavni trg se vrača drsališče, ta pa bo z edinstvenimi animacijami v teh časih zagotovo najbolj izstopajoče drsališče v Sloveniji.

Nova in dopolnjena osvetlitev na Glavnem trgu, Kandijskemu mostu in vseh povezanih ulicah v mestnem jedru, bo zasvetila na tradicionalnem prižigu lučk 5. decembra, vse do 31. decembra pa se bosta na več prizoriščih odvijala bogat program in pestra kulinarična ponudba. V sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Mojca bodo pri Zavodu Novo mesto tradicionalno obdarovanje predšolskih otrok izvedli na Glavnem trgu, otroci pa si bodo ogledali plesno pravljico, ki bo prav za ta namen nastala v sodelovanju z uspešno plesno šolo Plesni studio Novo mesto. Po besedah Aleša Makovca, direktorja Zavoda Novo mesto, decembrski čas ne sme biti le praznik daril, temveč predvsem toplih besed in skrbi za bližnje. »Ljudje potrebujemo običaje in rituale, ki nas povezujejo in družijo. Tudi otroci potrebujejo čarobnost, zato se bomo potrudili, da bo ob upoštevanju vseh ukrepov Novo mesto v prazničnih dneh zares svojevrstno adventno doživetje in da v danih okoliščinah pričaramo čim več nasmehov na obraz,« sporoča Aleš Makovac.

Posebna pravljična dežela in brezplačni božični vlakec, ki bo povezoval glavna prizorišča in bližnja parkirišča, bosta poleg več kot 300 kvadratnih metrov velikega drsališča z animacijo prava atrakcija za otroke in odrasle, izbrani kotički za fotografiranje in raznoliki nastopajoči pa bodo zagotovo poskrbeli za različne okuse obiskovalcev. Organizator je k sodelovanju povabil skupine BQL, Help, Anka Boys, ansambel Nemir, Dejana Vunjaka, mešana pevska zbora Pomlad in Krka in skupino Dan D ter številne druge, zato srčno upajo, da bodo ob upoštevanju vseh ukrepov program lahko tudi izpeljali. Glavni trg bo vse do knjižnice Mirana Jarca okrašen s prazničnimi motivi, obeta se adventni sejem, ki bo, v kolikor bodo razmere to dopuščale, obratoval cel december, na njem pa se bodo predstavili rokodelci iz lokalnega okolja in izbrani produkti domačih proizvajalcev. Praznična tržnica bo obratovala tudi na zadnji letošnji dan, ki se bo zaključil s tradicionalnim silvestrovanjem. Advent Novo mesto želi privabiti ne le Novomeščane, temveč vabi, da dolenjsko pravljico v teh prazničnih dneh in v prenovljeni celostni podobi obišče čim več ljudi. Celotno dogajanje lahko spremljate na spletni strani advent-nm.si, zaradi trenutnih razmer pa si organizator pridružuje pravico za spremembo programa.

Oglejte si tudi