Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
7°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Knjižnice vabijo na spletno predavanje Kriza se konča v glavi

Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja vas v četrtek, 21. januarja 2021, ob 18. uri vabijo na spletno predavanje psihiatra Željka Ćurića z naslovom Kriza se konča v glavi. To bo prvo v nizu skupnih dogodkov in aktivnosti, ki jih pripravljajo v letu 2021.

Željko Ćurić: Kriza se konča v glavi │ spletno predavanje, 21. januarja ob 18. uri

Krize so stalnica in spremljevalke človeka vse življenje. Občasno se pojavljajo v različnih oblikah in s seboj prinesejo določene spremembe. Pozitivne ali negativne. Z epidemijo koronavirusne bolezni je kriza zajela ves svet. Željko Ćurić bo v predavanju razložil, kaj se dogaja z nami v času krize, kako se nanjo odzivamo in kako v času epidemije kar najbolje poskrbeti za svoje duševno zdravje. Predavanju lahko prisluhnete na YouTube kanalu Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto oziroma s klikom na povezavo.

Željko Ćurić je po poklicu zdravnik in je soustanovitelj ter direktor projektov podjetja O. K. Consulting. Leta 1993 se je iz Dubrovnika preselil v Ljubljano. Specializiran je za delo na področju svetovanja, izobraževanja, treninga, coachinga in psihoterapije. Njegovo delovno področje obsega individualna in skupinska svetovanja, izobraževanja, usposabljanja in treninge na področju poslovne in športne psihologije ter psihoterapije. Svetuje tudi Specialni enoti Policije pri zahtevnih pogajanjih v kriznih situacijah. Na osnovi nominacije udeležencev njegovih delavnic je prejel priznanje TOP 10 predavateljev.

Več informacij najdete na FB profilu Splošnih knjižnic Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

Knjižnice so se med seboj povezale

Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja so se odločile, da zaradi boljšega medsebojnega povezovanja in prilagajanja trenutnim epidemiološkim razmeram združijo moči in tako svojim uporabnikom nudijo še kakovostnejše knjižnične storitve, prilagojene njihovim potrebam. To vključuje tudi skupno vstopno spletno točko na družbenem omrežju Facebook, s pomočjo katere bodo svojim uporabnikom nudile raznovrstne spletne storitve.

Območno mrežo splošnih knjižnic sestavljajo Knjižnica Brežice, Valvasorjeva knjižnica Krško, Knjižnica Sevnica, Knjižnica Pavla Golie Trebnje, Knjižnica Črnomelj, Ljudska knjižnica Metlika, Knjižnica Kočevje, Knjižnica Miklova hiša Ribnica in Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto.


Oglejte si tudi