Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

KUHANJE JE LAHKO ZABAVNO

Čez letošnje poletje smo v Večnamenskem romskem centru Novo mesto (VNRC Novo mesto) izvajali raznovrstne delavnice. Večina delavnic se je izvajala na podlagi kuharske knjige »5 OBROKOV NA DAN«, ki so jo pripravile udeleženke programa Socialna aktivacija v Novem mestu. 

 

V sodelovanju z Mestno občino Novo mesto smo uspešno pripravili program šestih delavnic, ki smo jih v sklopu projekta VNRC Novo mesto. Program je temeljil na pripravi različnih obrokov, udeleženci pa so se naučili tudi zdravega prehranjevanja v življenju. Med samo izvedbo so se naučili večje strpnosti, predvsem kako vzpostaviti boljše socialne stike. Hkrati so kakovostno preživeli prosti čas, ter se osvestili o zdravem načinu življenja. Na tovrstnih in drugih počitniških delavnicah smo redno opozarjali na higienske ukrepe zaradi širjenja različnih virusov. 

 

Ugotavljamo, da je največji dosežek delavnic ta, da so posamezniki in družine že začeli postopno uvajati načela zdrave prehrane v njihova življenja in s tem varujejo svoje zdravje in sočasno preprečujejo številne dejavnike tveganja za nastanek kroničnih bolezni.

 

Pripravila: Ksenija Hočevar, romska aktivatorka

Oglejte si tudi