Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

V Splošni bolnišnici Novo mesto ta teden več hospitaliziranih

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 68 COVID bolnikov, od tega 8 na intenzivnem oddelku. Glede na trenutno epidemiološko situacijo oz. na porast okužb v državi, ki se še kar ne umirja, z današnjim dnem dajejo na razpolago 80 postelj, od tega 10 na intenzivnem oddelku.

Iz Splošne bolnišnice Novo mesto sporočajo, da kadrovsko situacijo zaenkrat še obvladujejo, vendar bo to z naraščanjem postelj postalo velik izziv. Tako so že pozvali, zaenkrat na zalogo, študente višjih letnikov Zdravstvene fakultete, medicinske sestre, ki so se upokojile zadnje dve leti in tudi prostovoljce, da ponudijo svojo pomoč.

Tudi med zaposlenimi se širijo okužbe

Sporočajo tudi, da se med zaposlenimi širijo okužbe, trenutno imajo okuženih in v karanteni približno 50 zaposlenih. Še vedno se trudijo, da bi zapirali čim manj, zato zaenkrat še vedno zgolj zmanjšujejo in združujejo programe, ki niso nujni, kar pomeni, da sprejemajo pretežno samo paciente s stopnjo napotitve pod nujno in zelo hitro.

Vsem občanom in občankam se zahvaljujejo za spoštovanje ukrepov, saj jim na takšen način vsi skupaj pomagamo, da bi situacija v zdravstvu vzdržala in da bo še naprej dobil pomoč vsak, ki jo potrebuje.

Oglejte si tudi