Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Podaljšanje javnega razpisa za dodelitev finančnih sredstev za ohranjanje in razvoj kmetijstva in podeželja v Mestni občini Novo mesto za leto 2020kmetijstvo

V skladu z Zakonom o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) (Uradni list RS, št. 36/20; v nadaljevanju: ZZUSUDJZ), ki je stopil v veljavo 29. marca, ki med drugim ureja poslovanje v upravnih in javnopravnih zadevah, ki jih vodijo upravni organi (državni organi in organi samoupravnih lokalnih skupnosti) v času epidemije, se bo Javni razpis za dodelitev finančnih sredstev za ohranjanje in razvoj kmetijstva in podeželja v Mestni občini Novo mesto za leto 2020, ki bi se iztekel danes, 31. marca, podaljšal tako, da se izteče osmi dan od dneva prenehanja ukrepov v skladu z 2. členom navedenega zakona.

Z ZZUSUDJZ se vzpostavljajo začasni ukrepi (do vsaj 1. julija 2020), ki pomenijo odstop od uveljavljenih pravil Zakona o splošnem upravnem postopku. Ukrepi sledijo temeljnemu cilju zmanjševanja možnosti širjenja virusa zaradi izvajanja procesnih dejanj na strani strank in na strani organov. Z ZZUSUDJZ pa do objave ugotovitvenega sklepa Vlade Republike Slovenije v Uradnem listu Republike Slovenije roki ne tečejo, zato se podaljša tudi Javni razpis za dodelitev finančnih sredstev za ohranjanje in razvoj kmetijstva in podeželja v Mestni občini Novo mesto za leto 2020.

 

Oglejte si tudi