Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Začele so se aktivnosti v sklopu projekta Park(irni) dan

Društvo Est=etika tudi letos v okviru Evropskega tedna mobilnosti organizira Park(irni) dan, zato so že zasedli tri parkirne prostore (na križišču med Glavnim in Novim trgom, med Rozmanovo in Trdinovo ulico) z mobilnim urbanim pohištvom t.i. Urbanim kovčkom. Aktivnosti se bodo izvajale pod naslovom Skupni prostor, dogodki pa ponujajo možnost dialoga s prebivalci na temo trajnostne mobilnosti, kakovosti življenja v mestu in aktualne prometne problematike.

Urbano pohištvo bo na zazelenelem prostoru stalo kot intervencija in omogoča samostojno alternativno rabo prostora (oddih, druženje itd.). Društvo bo do torka izvedlo tudi tri enkratne delavnice: izdelava grafita, saditev cvetja in zelenjave v korita, tisk različnih sloganov na ekološke vrečke.

Poleg treh enkratnih dogodkov bo na lokaciji stalno prisoten program, za potrebe katerega se bodo člani povezali z lokalnimi nevladnimi organizacijami (Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, Novomeška kolesarska mreža, Pešfolk). Vabljeni, da jih obiščete.

Oglejte si tudi