Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
16°C
SRE.
25°C
11°C
Oceni objavo

Projekt A-CCT - Razvoj izobraževalnih modulov in preostalih platform za oblakovno računalništvo

Z decembrom leta 2020 so na Fakulteti za organizacijske študije v Novem mestu pričeli z izvajanjem novega projekta v okviru programa Erasmus+, A-CCT - Razvoj izobraževalnih modulov in preostalih platform za oblakovno računalništvo (ang. Cloud computing) z namenom prispevka k inovacijam v poklicnem izobraževanju in usposabljanju ter k zagotovitvi razvoja digitalnih kompetenc, ki ga izvajajo skupaj s petimi partnerji iz Turčije, Nizozemske, Norveške, Hrvaške in Romunije.


A-CCT projekt se nanaša na potrebo po izobraževanju učiteljev, ki so odgovorni za usposabljanje posameznikov na področju oblakovnega računalništva. S tem namenom bomo razvili module oblakovnega računalništva, ki bodo vsebovali inovativne tehnike in ocenjevalno platformo za natančnejše ocenjevanje učencev. Vsebina bo obogatena z dodajanjem aplikacij oblačnega računalništva k razvitim modulom. Zagotovili bomo, da bo lahko več učiteljev in udeležencev izobraževanja uporabljalo ali pa se udeleževalo izobraževanj v obliki odprtih spletnih tečajev. Tako bo projekt prispeval k usposabljanju študentov s tistimi kvalifikacijami, ki jih trg dela išče.

A-CCT bo:

  • Izboljšal kompetence vzgojiteljev in dijakov poklicnega izobraževanja in usposabljanja.
  • Odpravljal ovire, povezane s sistemi izobraževanja in usposabljanja.
  • Prilagodil poklicno izobraževanje in usposabljanje potrebam trga dela.
  • Prispeval k inovacijam v poklicnem izobraževanju in usposabljanju.


V sklopu izvedbe projekta A-CCT so v letu 2022 v Sloveniji izvedli tudi razskavo, katere namen je bil ugotoviti stopnjo vključenosti oblačne tehnologije v formalno poklicno izobraževanje v okviru analize potreb v okviru projekta A-CCT. V anketi je sodelovalo 22 anketirancev: 8 dijakov v poklicnem izobraževanju in 15 učiteljev v poklicnem izobraževanju.

Rezultati ankete so pokazali, da se anketiranci strinjajo s tem, da je digitalna transformacija v izobraževanju potrebna, da v veliki večini menijo, da so prakse usposabljanja, ki temeljijo na razvoju veščin, koristne v poklicnem izobraževanju in so deljenega mnenja glede obstoječe ponudbe izobraževanja o izobraževanju s področja oblačnega računalništva. Hkrati tudi menijo, da poklicno izobraževanje in usposabljanje v Sloveniji potrebuje inovativne učne načrte na področju računalništva v oblaku.


Za več novic o projektu nas spremljate preko A-CCT spletne strani ali preko projektne facebook strani, kjer redno objavljamo novice o projektnih aktivnostih.  

Oglejte si tudi