Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Primer dobre prakse

Na RIC-u Novo mesto smo ponosni, da je bil partnerski projekt Science literacy for all! (ERASMUS+) označen s strani Nacionalne komisije kot primer dobre prakse.

Glavni cilj projekta Science literacy for all!  je bil ponuditi dostop do naravoslovnih znanosti tistim, ki tradicionalno niso imeli dostopa do akademskih znanj. To smo dosegli s ponudbo visoko kvalitetnih izobraževanj, z razvojem metodologije in dialoškega učnega modela ter z implementacijo uspešne in učinkovite izobraževalne akcije. Udeleženci so tako aktivno sodelovali pri branju in razpravljanju znanstvenih dokumentov, lahko so postavljali vprašanja ter izmenjavali mnenja. Spoznali so pomembnost uporabe argumentov za razlago svojega mnenja in demokratičnega razpravljanja. S sodelovanjem v znanstvenih kavarnah so razvili sposobnost razumevanja logičnega dokazovanja in komuniciranja v naravoslovnem jeziku.

Projekt, ki je potekal od 1. 6. 2016 do 31. 8. 2019, je vodilo društvo AGORA iz Španije, poleg pa smo sodelovali še štirje partnerji iz Slovenije, Grčije, Španije in Nemčije.
V sklopu projekta je nastala internetna stran https://www.sciencelit.eu/ , na RIC-u Novo mesto pa še vedno, kljub zaključku projekta, organiziramo znanstvene razprave v obliki znanstvenih kavarn - v sklopu Študijskih krožkov.

Oglejte si tudi