Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Kampanja S kolesom ali peš v službo v polnem teku

V okviru letošnjega Evropskega tedna mobilnosti smo uvedli novost s kampanjo »S kolesom ali peš v službo«, ki poteka od 14. do 25. septembra, k sodelovanju pa smo povabili različna podjetja v naši občini. Novomeška podjetja smo tako spodbudili, da vodijo evidenco o številu zaposlenih, ki se za prihod v službo odločajo za čistejše načine mobilnosti. Kampanji se pridružujemo tudi sodelavci Mestne občine Novo mesto. Kampanja pa tako predstavlja nov primer sodelovanja lokalne skupnosti in uspešnega novomeškega gospodarstva pri širjenju koncepta trajnostne mobilnosti.

S to kampanjo smo odločili, da v okviru trajnostnega ukrepa, pohvalimo zaposlene, ki se že zdaj za prihod v službo odločajo za čistejše oblike mobilnosti (skiro, kolo, hoja peš) s simbolično nagrado in hkrati spodbudimo še ostale k odločanju za čistejše oblike mobilnosti. Podjetja se za sodelovanje prijavijo preko e-naslova: vanesa.dzeladini@novomesto.si.

Na Mestni občini Novo mesto se tudi priključujemo kampanji o čemer pričata sliki polno zasedene kolesarnice na Seidlovi cesti. 

Z različnimi ukrepi si tako prizadevamo zmanjšati uporabo avtomobila in spodbujati izbiro čistejših načinov mobilnosti. 

Jutri pa vabimo vse starejše na Kolesarski izlet s kolesi GoNm, kjer jim bo pobližje predstavljen sistem izposoje koles. Kolesa GoNm so med Novomeščani vse bolj priljubljena. Danes se vse več starejših odloča za izbiro koles, zato jim želimo še približati sistem izposoje GoNm in njegove uporabe. Tako bo predstavljen priljubljen sistem za izposojo koles GoNm, ki se je v treh letih razširil na že 15 postaj s kar 75 kolesi, od tega 45 električnih, ki omogočajo lažje premagovanje razdalj. Vabimo vas na voden kolesarski izlet z mestnimi kolesi GoNm po okolici Novega mesta, kjer boste lahko spoznali nove skrite kotičke in se seznanili s sistemom izposoje. Zaželene so prijave pri Radu Trifkoviću na 040 469 283, radonevara@gmail.com.

Oglejte si tudi