Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Tradicionalna čistilna akcija Očistimo sosesko

dne 26.3.2022

Lokacija: Krajevne skupnosti MoNm

Organizator: Mestna občina Novo mesto in Komunala Novo mesto

V soboto, 26. marca 2022, bo po krajevnih skupnostih Mestne občine Novo mesto stekla čistilna akcija Očistimo sosesko. K sodelovanju so vabljene vse krajevne skupnosti z namenom, da tudi letos poskrbimo za urejeno sosesko, parke in sprehajalne poti, občani pa s skupnimi močmi pripomorejo k urejeni okolici.

Čistilna akcija tradicionalno poteka na pobudo Mestne občine Novo mesto in Komunale Novo mesto, ki si aktivno prizadevata za osveščanje o čistem okolju in skrbi zanj. Krajani so vabljeni, da v družbi sokrajanov vseh generacij poskrbijo za okolico brez nepravilno odloženih odpadkov, akciji pa se lahko pridružijo v sklopu krajevnih skupnosti, kjer dobijo tudi več informacij o predvidenem območju čiščenja, ki ga bo določila posamična krajevna skupnost. Vabljeni so tudi društva, šole, vrtce in ostale organizacije, da se akciji pridružijo v čim večjem številu.

Letos so se akciji ponovno pridružili na točki Europe Direct Novo mesto oziroma Razvojni center Novo mesto, ki bo očistil okolico Podjetniškega inkubatorja Podbreznik, Skupna občinska uprava občin Dolenjske (SOUOD) pa bo v sklopu akcije vršila nadzor nad ravnanjem s komunalnimi odpadki na skupnih zbiralnicah in ekoloških otokih iz strani občanov. 

Vsi ločeno zbrani odpadki (ločeni vsaj na osnovne frakcije: embalaža, steklo, nevarni odpadki, kosovni odpadki, mešani odpadki) se bodo odlagali na zbirnih mestih v zabojnik. V primeru, da bodo zabojniki polni, se vreče z ločeno zbranimi odpadki pustijo poleg zabojnika. Če bo odpadkov več in na odmaknjeni lokaciji, o tem obvestite Komunalo Novo mesto, ki bo poskrbela za ločeno zbiranje odpadkov in surovin. Na dan čistilne akcije bo za informativno pomoč in odvoz odpadkov na voljo dežurna služba (M +386 51 318 373).


Oglejte si tudi