Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
8°C
JUTRI
25°C
9°C
Oceni objavo

KK Nazarje dosegli izjemno pomembno zmago proti Kolpi iz Črnomlja

Za nami je tekma 20. kroga 3. SKL-vzhod, na kateri pa so naši košarkarji pred 250 navijači, prišli do izjemno pomembne zmage proti Kolpi iz Črnomlja, končni rezultat je bil 73:65. 

Nazarčani so se odločno podali v obračun in vodili od prve do zadnje minute tekme. Sredi prve četrtine so naši fantje vodili že z devetimi točkami razlike, toda gostje so se ob koncu približali in zaostanek znižali na 4 točke (21:17). Drugo četrtino so Nazarčani odlično odigrali v obrambi, saj so Kolpi v tem delu tekme dovolili le 11 točk in tako prvi polčas zaključili z lepo prednostjo enajstih točk (39:28). Med polčasom pa smo na parketu Športne dvorane Nazarje spremljali bogat spremljevalni program, občinstvu so se predstavile mlajše selekcije našega kluba, ki jih trenutno sestavlja več kot 100 mladih nadobudnih košarkarjev.

Gostje iz Črnomlja so se na začetku drugega polčasa uspeli približati na 6 točk zaostanka, vendar pa so naši fantje uspeli zadržati prednost vse do konca obračuna in zasluženo slavili izjemno pomembno zmago v boju za obstanek v ligi. Najboljši strelec pri domačih je bil z 21 točkami kapetan Lovro Blatnik.

S to zmago se je domača ekipa povzpela na sedmo mesto na lestvici, toda boj za obstanek bo še zelo zanimiv, saj so kar štiri ekipe v boju, da si zagotovijo vstopnico za 3. SKL tudi za naslednjo sezono. Nazarčane sedaj čakata še zadnji dve tekmi rednega dela sezone, prihodnji petek bodo gostovali pri vodilnem Braniku v Mariboru, nato pa jih 25. marca od 19. uri, v domači Športni dvorani, čaka še zadnja tekma proti Grosupljemu.

Oglejte si tudi