Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
20°C
10°C
Oceni objavo

Pohod v Kokarje na kmetijo Blatnik

Kmetija Blatnik iz Kokarij nas je povabila na prijetno druženje in spoznavanje živali, ki jih otroci občudujejo - konjev. Tako smo se 26. 9. 2023, na jutranji pohod podali iz dveh skupin, ki jih obiskujeta otroka iz te kmetije. Pred nami se je vila dolga pot a je ob opazovanju okolice kar hitro minila.
Po zajtrku so si najprej najstarejši vrtčevski otroci v nahrbtnik pripravili sadno malico in čaj, se primerno obuli ter oblekli, nadeli močne noge in naša dogodivščina se je pričela.

Do kmetije Blatnik, kamor smo bili povabljeni, je bila dolga pot a smo med potjo prepevali, opazovali reko Dreto, domače živali, ki so nas ob poti pospremile s pašnikov, se pogovarjali in smejali, zato smo bili kaj hitro na kmetiji, kjer smo najprej opazili krave v ogradi, ob travniku pa sta nas že čakala dva konjička, en velik in en majhen poni. Prijazna gospa Monika nam je veliko povedala o konjih. Da so plahe živali smo že vedeli a smo kljub temu pozorno prisluhnili veliko zanimivostim, zakaj je tako in tudi da ne smemo stati tik za njimi, saj se lahko prestrašijo in nas brcnejo. Vsak izmed otrok je lahko pobožal konjička, tudi nahranili so ju s korenčki, kar je bilo posebno doživetje. Za starejšo skupino so prišli še mlajši otroci, ki so prav tako spoznali te velike, elegantne živali a otrokom je zagotovo bil najbolj zanimiv mali poni.

Po spoznavanju živali na kmetiji so se otroci posedli, na kmetiji Blatnik pa so nas presenetili s sladko, zdravo malico - za nas so skuhali koruzo, ki smo jo z veseljem pozobali, kdor pa je ni želel, je pa zagrizel v sočno jabolko. 

Po obisku kmetije smo se zahvalili za prijaznost in se polni novih vtisov odpravili nazaj v vrtec, sproti pa smo še tekali in se poigrali na koruznem polju. 

Starejši otroci so svoje vtise s pohoda in obiska kmetije narisali v svoje zvezke. Priznati je treba, da smo se vsi vrnili v vrtec prijetno utrujeni in je počitek po kosilu še kako dobro del.

Oglejte si tudi