Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Center za samostojno učenje Nazarje (CSU)

Center za samostojno učenje Nazarje bo v teh dneh uspešno zakorakal v enajsto leto delovanja. V Jakijevi hiši v Nazarjah, v kateri ima svoje prostore, je na razpolago osem učnih mest, kjer lahko občani brezplačno pridobivajo nova ali dopolnjujejo obstoječa znanja iz različnih področij.
Center za samostojno učenje Nazarje, ki je edina izobraževalna ustanova za odrasle na področju Zgornje Savinjske doline, je od začetka septembra 2014 do konca julija 2015 obiskalo 99 udeležencev, opravljenih pa je bilo 1520 ur samostojnega učenja.

Ob desetletnici delovanja smo v mesecu septembru 2014 ustanovili Univerzo za tretje življenjsko obdobje Zgornje Savinjske doline, ki je uspešno zaključila prvo leto delovanja. V tem letu smo izvedli 13 različnih oblik, v katere se je vključilo 159 udeležencev.

Prav tako smo starejšim ponudili možnost vključitve v naš mednarodni projekt Ahead, kjer so se naučili rokovati s tablicami ter fotografiranja in objavljanja svojih potovanj na spletnem blogu.

V tem šolskem letu smo prav tako zaključili projekt Med drevesom in zibelko, ki smo ga uspešno pridobili na razpisu LAS – Društvo za razvoj podeželja ZSD.

V Centru za samostojno učenje Nazarje nudimo učno pomoč občanom občin Zgornje Savinjske doline, ki obiskujejo program osnovne šole za odrasle, kot tudi ostalim, ki morda potrebujejo pomoč pri izboljšanju računalniškega znanja ali učenju kakšnega tujega jezika.

Prednost Centra za samostojno učenje Nazarje je, da odraslim prebivalcem Zgornje Savinjske doline nudimo različne možnosti izobraževanja, številne delavnice, pomoč pri pisanju ponudb in prijav za zaposlitev ter svetovanje o možnostih vključitve v izobraževanja. V sodelovanju z občinami nudimo ugodnejše izobraževanje za občane, spodbujamo vseživljenjsko učenje in pridobivanje znanja.

 

Ob občinskem praznovanju pripravljamo dve brezplačni delavnici in vas vabimo, da se ju udeležite v CSU Nazarje:

  • Izdelava hotela za insekte, 15. 9. 2015 ob 17. uri
  • Kako s tapkanjem trajno odpravimo alergije, stres, strahove in 25 drugih težav?, 17. 9. 2015 ob 17. uri

 

Vesna Elsner

Oglejte si tudi