Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Otroci Vrtca Nazarje zažareli na odru velike dvorane Doma kulture Nazarje

Mesec marec, ki oznanja prihod pomladi, prebujanja narave in ljubezni, za otroke pa je to predvsem čas, ko svojim mamicam, očkom , bratcem, sestricam, dedkom, babicam, prijateljem in ostalim sorodnikom pokažejo, kako zelo jih imajo radi. In kako so to pokazali otroci, ki v Vrtcu Nazarje obiskujejo skupino Mavrica in Oblaček - preprosto; presenetili so jih s svojimi iskrenimi nastopi v domu kulture Nazarje.
Predvsem starši so bili v pričakovanju, kaj so jim otroci pripravili. Pevski zborček obeh skupin je zaigral spevoigro Čokolada. V igrici o sladki čokoladi s pevsko spremljavo so gozne živali na koncu le ugotovile, da je čokolada boljša za želodček kot pa za podplat copata. Otroci skupine Mavrica, pod mentorstvom in vodstvom vzgojiteljic Alje in Livije, so za starše pripravili deklamacijo in povedali ter pokazali, kako veliki so že, pa tudi zaplesali so jim. Obiskovalci v dvorani pa so s ponosom opazovali svoje nadobudneže in zagotovo pomislili tudi na to, da njihovi otroci kar prehitro odraščajo.
Starejša skupina otrok iz skupine Oblaček, pod mentorstvom Roberta in Irene, so prav tako povedali deklamacijo, ob plesu pa so odšli kar po svetu in tako spoznavali plese vseh dežel. Ob koncu nastopa pa so "ta veliki" otroci pokazali, da lahko zapojejo s čisto pravimi rokerji. Skupaj z lokalno glasbeno skupino Dreta River Band so zapeli čudovito pesem nekdanje skupine Neron z naslovom Rad imam in vsem prisotnim s pesmijo povedali, kako zelo jih imajo radi in kako so srečni, da imajo ob sebi svoje najdražje, ki jim pomenijo ves svet. Tako se je v pesmi spletla medgeneracijska vez, ki je ganila vsakega posebej, otroci pa so bili veseli, da so lahko nastopali s čisto pravo živo glasbeno spremljavo. Ob koncu kulturnega dogodka so otroci obeh skupin, Mavrica in Oblaček, svojim mamicam podarili majhno pozornost ob njihovih prihajajočih praznikih.

Oglejte si tudi