Logo MojaObčina.si

Nazarje

DANES
3°C
-1°C
JUTRI
2°C
-6°C
Deli
1751

Koncert ob desetletnici Ljudskih pevk Lipa

V Šmartnem ob Dreti so v soboto, 16. septembra, pripravili slovesnost ob desetletnici delovanja Ljudskih pevk Lipa, ki delujejo v okviru domačega kulturnega društva. Pevke so ob tej priložnosti s strani Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, izpostava Mozirje, prejele srebrna Maroltova priznanja, dva dni kasneje pa so bile na proslavi praznika Občine Nazarje nagrajene še z bronastim grbom občine.

Na koncertu v Šmartnem ob Dreti se je na odru poleg ubranega petja jubilantk zvrstilo še lepo število njihovih pevskih prijateljic in prijateljev, ki prepevajo v različnih sestavih v Zgornji Savinjski dolini in širše. Da lepa ljudska pesem ne bo šla v pozabo, so dokazali učenci šmarške podružnične šole s svojimi učiteljicami, trije mladi domačini pa so zaigrali na harmonike.

Slavljenke je nagovoril tudi župan Občine Nazarje Matej Pečovnik. Čestital jim je za neutrudno delo na področju ohranjanja slovenske ljudske pesmi in dodal, da je bila pesem našim ljudem spremljevalka tako v težkih kot v veselih trenutkih življenja. Izrazil je veselje, da prepeva tudi mlajša generacija, kar je zagotovilo, da ljudska pesem ne bo izumrla.

Pevkam so voščili še številni zbrani in jim zaželeli, da bi njihova pevska poustvarjalnost, dobrodelnost in veselje do domače besede razveseljevala nje same in občinstvo še ob mnogih priložnostih. Pevke pa so se za pomoč in podporo s šopkom zahvalile predsednici KD Lipa Nataši Bele. 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!