Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

KK Nazarje zmagali na zadnji domači tekmi proti Gorenji vasi

Članska ekipa je odigrala še zadnjo domačo tekmo v letošnji sezoni. V ligi za obstanek 3. SKL, so fantje pred domačimi navijači, z rezultatom 101:68 premagali Gorenjo vas in se pred zadnjo tekmo v Tolminu, povzpeli na mesta, ki zagotavljajo obstanek v ligi.

V Nazarskem taboru so imeli pred tekmo veliko zdravstvenih težav, saj je zbolela več kot polovica ekipe, tako da fantje v zadnjem tednu niso opravili niti enega treninga. Ker gostje niso ugodili želji domačih, da bi se tekma odigrala v naslednjem tednu, je na tekmi nastopilo kar pet obolelih igralcev, za kar lahko fantom le čestitamo, da so se kljub bolezni, borili skozi celotno srečanje za barve Nazarskega kluba.

Sam uvod srečanja je bil zelo nervozen, že v drugi minuti tekme sta sodnika dosodila tehnično napako domačemu košarkarju, gostje pa so izkoristili začetne težave naše ekipe in povedli z enajstimi točkami razlike (17:6). Po minuti odmora domačega stratega Čmera, se je Nazarska ekipa pobrala in do polčasa izid preobrnila v svojo korist ter povedla z 18 točkami prednosti (59:41).

V tretji minuti 3. četrtine pa je prišlo do sramotnega incidenta, ki nikakor ne sodi na športna prizorišča. Gostujoči košarkar se ni strinjal s sodniško odločitvijo in po prigovarjanju dobil tehnično napako. Na to odločitev je burno odreagiral in s pestjo v obraz udaril oba sodnika, za kar si je prislužil izključitev, iz dvorane pa je odšel v spremstvu policije, ki je dogodek obravnavala kot fizični napad na uradno osebo na tekmi.

Po polurni prekinitvi pa še nerazumljiva poteza s strani KZS ter delegata srečanja, ki so kljub incidentu vztrajali, da se tekma odigra do konca. Naj samo omenimo, da sta morala med prekinitvijo oba sodnika kontaktirati KZS in policijo, kar naj bi bilo delo delagata, ki na žalost ni bil dorasel situaciji na igrišču.

Kljub vsemu se je tekma nato nadaljevala v športnem duhu, Nazarčani pa so se na koncu z rezultatom 101:68 veselili pomembne zmage v boju za obstanek v ligi. Naše fante sedaj čaka le še sobotno gostovanje v Tolminu in ob primeru zmage, se bo tretja liga v Nazarjah igrala tudi prihodnjo sezono.


(vir: kknazarje.si)

Oglejte si tudi