Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Jesenski živ-žav v Vrtcu Nazarje

V Vrtcu Nazarje smo v sredo, 12. 10. 2022, jesen počastili brezskrbno, razigrano in ustvarjalno. In lahko rečemo, končno tudi v obliki druženja, ki smo ga v preteklih letih še kako pogrešali.
Vsako leto se v jesenskem času veselimo popoldanskega druženja s starši in našimi "vrtičkarji" ob ustvarjanju iz darov narave, ki nam jih nasuje "Gospa Jesen". Otroci so v pričakovanju vse od trenutka, ko pričnejo od doma prinašati jesenske plodove iz gozda, z vrta ali sadovnjaka. Ob tem se veliko tudi naučijo o jeseni, skozi igro preštevajo orehe, kostanjčke, sortirajo po vrsti plodov na tiste iz vrta, gozda in sadovnjaka ter plodovom poskušajo najti pravo drevo ali listke. Prav tako skozi igro sortirajo prinešeno po barvi, tehtajo buče, jih prenašajo ter se veselijo dne, ko svoje ustvarjanje podelijo s starši in skupaj z njimi naredijo unikatne izdelke. Tudi to leto je bilo ravno takšno in še v večjem pričakovanju. 

Po uvodnem pozdravu ravnateljice, gospe Vesne Lešnik in vodja vrtca, gospoda Roberta Jarha, smo strokovne delavke Vrtca Nazarje otroke in njihove starše presenetile z izvedbo dramatizacije Medvedek Medek, ki govori o mamici medvedki, ki je pravkar dobila majhno, drobno kepico a se ni mogla spomniti primernega imena zanj, saj je ta njen medvedek bil tako poseben, kot je vsak otročiček za mamico, da si nikakor ni želela zanj čisto navadnega imena. Živali, ki so prišle mimo nje, so ji na svoj način želele pomagati a ji niso dale pravih nasvetov, zato so se domislile, da ji lahko pomaga le zelo modra gospa Jesen. In res, Jesen je dala medvedku najlepše ime, Medek, otroci pa so bili navdušeni in so se strinjali, da ima sedaj medvedek res posebno ime. 

Po odigrani dramatizaciji smo otroke pogostili s sveže pečenim kostanjem in krompirčkom, za kar so poskrbele kuharice, okrepčali so se s sokom, da so dobili moči za nadaljnje ustvarjanje na različnih delavnicah. Na igrišču je bil postavljen poligon iz buč, koruze, lestve, kjer so otroci premagovali in preskakovali ovire, spet pri drugi gibalni dejavnosti so otroci uživali v kupu listja, v katerem so se skrivali, ga prenašali, metali in skratka uživali v otroški razigranosti. Prav tako so skozi tulce kotalili kostanj, orehe, storže, prenašali plodove in opazovali, skozi katero luknjico bo na drugi strani padel ven. Iz naravnih materialov so skupaj s starši ob pomoči strokovnih delavk ustvarjali jesenske venčke in sovice. Dan se je za vse čisto prehitro prevesil v večer in otroci so utrujeni, jesenskemu večeru pomahali v slovo do naslednjega snidenja. Zagotovo so se zazibali v sladke sanje, kot se bo kmalu tudi medvedek Medek, ki se že pripravlja na zimsko spanje.


Oglejte si tudi