Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Javne vaje old school rock glasbene skupine Dreta River Band

Z glasbo prodreti na glasbeno sceno je v teh časih zelo težko, pravijo domači glasbeniki, saj skoraj vsepovsod naletiš na ovire, ki ti preprečijo, da bi se lahko predstavil širši publiki. Old school rock glasbena skupina Dreta River Band pa vseeno gleda naprej z upanjem, da se v tej smeri tudi za njih kaj spremeni. Fantje, ki trdo delajo in veliko vadijo, so se že prijavljali na natečaje in razne festivalske dogodke, da se na takšen način predstavijo širši publiki. Sedaj delajo že na svoji tretji avtorski pesmi, s katero se bodo prijavili na festival, zato so vaje še toliko pogostejše in časovno včasih potekajo tudi skozi ves dan. Trenutno je v delu snemanje demo posnetka, kar pa vzame še dodatno energijo, natančnost, doslednost in resnost - teh značilnosti jim ne manjka. 
So pa v mesecu marcu v domu kulture Nazarje pripravili javne vaje, kamor so povabili vse, ki jih želijo spoznati, poslušati glasbo, ki jo ustvarjajo in poustvarjajo, saj bi radi, da se glas o njih ponese med čim več ljubiteljev glasbe old school žanra, ki so mu zvesti. Njihovo delovanje je nekakšno nadaljevanje starih mačkov skupine Neron, saj je avtor njihovih pesmi, Aleš Štorman, ravno avtor besedil in glasbe le teh in Dreta River Band je za svoje vzel še neposnete pesmi omenjene skupine. Na javnih vajah jih je obiskal tudi avtor, Aleš Štorman in z njimi z veseljem tudi zapel. Seveda pa člani Dreta River Banda preigravajo tudi coverje; nekaj njihovih posnetkov lahko najdete tudi na youtubu. Prijetno vzdušje na odru in pod njim se je prevesilo v glasbeno obarvan večer in obujanje spominov na stare dobre glasbene čase, ko si lahko igral vsepovsod, če si le želel. Javne vaje Dreta River Banda so se zaključile s prijetnimi občutki, saj so ob obisku podpornikov, prijateljev in glasbenikov videli, da je še marsikomu mar tudi za rock glasbo in da nikakor ne gre obupati.

Ker so fantje trenutno zelo zasedeni s snemanjem, obljubljajo, da v mesecu maju ponovno pripravijo prijateljsko druženje ob glasbi, kamor vse že sedaj vabijo. O samem dogodku in o času pa bodo pravočasno obvestili preko vseh možnih družabnih in drugih omrežij.

Oglejte si tudi