Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Izmenjava semen in izkušenj

V Bohačevem toplarju v Nazarjah so na Valentinovo pripravili izmenjavo semen
Člani Društva učni sadovnjak so skupaj s ponudniki pridelkov na kmečki tržnici v Nazarjah na Valentinovo soboto, 14. februarja, pripravili izmenjavo seme. Zlasti je bilo veliko zanimanje za stare domače sorte zelenjave in zelišč. Podoben dogodek je potekal že lani in kot kaže zanimanje, bo postal tradicionalen. Ob tem, ko je potekal menjava semen, pa so seveda izmenjali tudi veliko dobrih nasvetov in izkušenj s področja vrtnarjenja.

Občina Nazarje je pred leti odkupila zidan senik in tako pred propadom rešila izjemen objekt stavbne dediščine. Po prenovi so v uporabi trije nivoji tega gospodarskega poslopja, imenovanega Bohačev toplar, za preureditev katerega je občina Nazarje prejela tudi nekaj nagrad.

Čisto spodaj je občina uredila prodajne mize in vse ostalo potrebno, da ob sobotah tam poteka kmečka tržnica, kjer je mogoče kupiti številne domače dobrote lokalnega izvora. V prvem nadstropju, imenovanem tudi gumno, je stalna razstava Nazarje skozi čas. V drugem gumnu se predstavljajo lokalni izdelovalci izdelkov domače in umetne obrti, kjer je te izdelke mogoče tudi kupiti. Obe gumni sta stalno odprti v času, ko deluje kmečka tržnica, sicer pa po dogovoru z Muzejem Vrbovec.

Oglejte si tudi